Teljesen lefedte az országot a 3C

A 3C (Consolidated Communications Corporation), az orosz és közép-európai távközlési- és internetszolgáltató új összekapcsolási szerződést írt alá a PanTel Kft-vel, ezáltal képes összekötni hálózatát a magyar távközlési piac valamennyi vezetékes és mobil szolgáltatójával. A tavaly novemberben a magyar piacra lépett telekomcég eddig csak a T-Com területén, valamint partnerei révén néhány vidéki nagyvárosban kínálta szolgáltatásait.

A PanTel Kft. Közép-Európa vezető alternatív szolgáltatójaként hang-, adat- és internetes szolgáltatásokat biztosít a vezetékes üzleti távközlés területén. E szerződés birtokában a 3C országos lefedettséghez jut Magyarországon, valamint kedvezőbb díjszabást tud majd biztosítani mind Magyarországon, mind nemzetközi viszonylatban.

A szerződésnek köszönhetően a 3C Hungary számhordozásra is képes lesz, azaz ügyfelei a meglévő telefonszámaik megtartása mellett szerződhetnek át volt koncessziós szolgáltatójuktól. Ez a lehetőség azért kulcsfontosságú a 3C számára, mert várhatóan 2006 második negyedévében elindítja teljes körű IP-alapú üzleti távközlési szolgáltatását Magyarországon.

Terveik szerint a 3C elsősorban nem a lakossági piac meghódítására fog törekedni – bár áraik versenyképesek a T-Com legfőbb riválisának számító alternatív szolgáltató, a Tele2 áraival –, céljuk inkább az orosz, a magyar és a közép-európai nemzeti és nemzetközi vállalatok igényeinek kiszolgálása. A cég Moszkvában, Szentpétervárott, Budapesten, Londonban és New Yorkban tevékenykedik.

Azóta történt

Előzmények