Nagy tervei vannak Indiával a Teslának

Autókat és akkumulátorokat is gyártana a Tesla Indiában (is).

A legtöbb nagy cég már nem csak Kínára támaszkodik, más országok felé is terjeszkedik, de általános, hogy minden régió saját gyárakat, bányakat, üzemeket akar, miközben az óriáscégek több lábon állnának. Nem csak a chipgyárak, lítiumbányák és akkumulátorgyárak szaporodnak azonban gombamód a világban, hanem az autógyárak is, például.

A Teslának is elég sok van már, a legközelebbi pedig Indiában épülhet. Erről az indiai vezetésnek tett ígéretet a Tesla a múlt héten. A konkrét helyszín és a beruházás összege még titok, de a projekt passzol az indiai vezetés szándékaihoz is, hiszen a Make in India kampány keretében nagy gyártói és chiphatalommá válna India is. Főleg olyan cégeket csábítanak (sikerrel, lásd Apple), amelyek Kínán kívül is szeretnének szerteágazóbb ellátási láncot.

A Tesla vezetése állítólag már megvitatta a helyi kormánnyal az esetleges kérdéseket, ami nagy előrelépés, mert korábban adókérdések miatt megszakadtak a tárgyalások. Állítólag a Tesla most az autógyártás és akkumulátorgyártás kapcsán is egyeztetett kedvezményekről.

India pedig valóban igyekszik minden céget magához csábítani, erre példa, hogy a laptopgyártást 2 milliárd dolláros kedvezménycsomaggal pörgetné fel, az Amazon pedig úgy döntött, hogy 13 milliárd dollárt fektet a következő években az indiai felhőbe.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Tesla

Azóta történt

Előzmények