Már csak Musk jóváhagyásával vesznek fel bárkit a kemény jövőre készülő Teslához

Elon Musk arra is figyelmeztetett mindenkit, hogy nehéz gazdasági jövőre számít, és ez elől a Tesla sem menekül.

Már a részvényeseknek szóló éves találkozó előtt kiderült, hogy a Tesla nem vehet fel több dolgozót, csak abban az esetben, ha azt személyesen Elon Musk hagyja jóvá. Erről egy e-mailben Musk maga tájékoztatta a vezetőket, és kérte őket, hogy hetente küldjenek neki listát a toborzási kérelmekről, de gondolják át az ilyen kéréseket jó alaposan.

Míg a Tesla alulmúlta az elemzői várakozásokat a legutóbbi beszámolójakor, addig a Twitter élére kinevezett Linda Yaccarino munkájától azt remélik, hogy Musk most több időt fordít majd a Teslára.

Musk azonban nem nyugtatta meg a rajongókat és a befektetőket, kedden ugyanis kijelentette, hogy a Teslát is érinti a nehéz gazdasági jövő, ami szerinte biztosra vehető a következő 12 hónapban.

Megcáfolta Musk azokat a pletykákat is, amelyek szerint távozna a Tesla vezérigazgatói székéből, beszélt két új tömegmodell fejlesztéséről, és megígérte, hogy még idén kiszállítják a Cybertruckokat.

Musk szerint már annyira nehéz időket él a Tesla, hogy a korábbi elveket felrúgva reklámozni kezdik az autóikat – erre eddig nem volt példa. Ennek kapcsán említette a Twittert is, és azt, hogy belevágnak egy kis reklámba, aztán meglátják, mi lesz az eredménye.

A Tesla vezetősége a héten találkozik továbbá az indiai kormánnyal, valamint hatósági jóváhagyást kért a Sanghajban lévő gyárának bővítésére és a pouch-típusú akkumulátorcellák gyártásának beindítására.

Musk találkozott Franciaországban Macronnal is, és oda is komoly befektetéseket ígért. Közben a szoftverfrissítések okozta akkumulátorgondok miatti perrel is küzd a cég, Musk maga a Twitteren akadt ki Soros Györgyre a részvényeladásai miatt, Kínában 1,1 millió autó fékproblémáját próbálják orvosolni, a BYD pedig minden fronton egyre nagyobb riválisa a vállalatnak. A listát pedig csak az elmúlt pár nap történéseiből is sokáig lehetne még folytatni a Tesla kapcsán.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Tesla

Azóta történt

Előzmények