Kiengedték a börtönből a The Pirate Bay egyik alapítóját

Habár még hétfőn történt, a sajtóban alig kapott visszhangot, hogy jó magaviselete miatt büntetésének harmadát elengedve szabadlábra helyezték Svédországban Fredrik Neijt, a The Pirate Bay egyik alapítóját és tulajdonosát, akit társaival együtt annak idején az egész világot megmozgató perben ítéltek el. A többiek már letöltötték büntetésüket.

Ahogy az IT café is beszámolt róla tavaly, Neijt Thaiföldön fogták el, majd kiadták Svédországnak, így elvileg egy év letöltendő börtön várt rá. Kiszabadulása után a férfi valószínűleg visszatér Laoszba, a családjához.

Azt érdemes megjegyezni, hogy bár a torrentoldal kisebb-nagyobb megrázkódtatások után újra él és működik, alapítóik már elhatárolódtak tőle. No nem azért, mert bűnös dolognak tartanák a jogvédett anyagok torrenten való terjesztését, hanem azért, mert úgy érzik, hogy a mostani üzemeltetők már nem a szabad információáramlás pártolása miatt végzik munkájukat, hanem egyszerűen a bevételek érdeklik őket, és ez meglátszik az oldalon és a környezetén is.

Azóta történt

Előzmények