Tőkeemelést és akvizíciót tervez a Nordtelekom

A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Nordtelekom Nyrt. az év elején dinamikus növekedés elérését tűzte ki célul, és ezt nem csak organikus úton tervezik elérni. Amint a 2005-ben alapított vállalat – mely a nagy szolgáltatók nagykereskedelmi partnereként kínál vezetékes távközlési szolgáltatásokat és Vodafone mobilinternetet, de az áramszolgáltatási piac iránt is érdeklődik – ma bejelentette: jelentős tőkeemelést terveznek.

A társaság közleménye szerint legalább 50 és legfeljebb 250 ezer részvény kibocsátását tervezik a jelenlegi 600 forint körüli árfolyamot jelentősen meghaladó 1000 forintos névértéken. Az igazgatóság úgy számol, hogy az így befolyó pénzből maximum 200 millió forintért megvásárolja a Beltáv Kft. eszközeit és ügyfeleit. Az akvizícióval kapcsolatos előkészítő tárgyalások elkezdődtek, a tranzakció során független tanácsadó, könyvvizsgáló végzi a megvásárolandó Beltáv eszközeinek értékelését.

A Nordtelekom 2010-ben 264,3 millió forint árbevételt és 4,6 millió forint adózott eredményt ért el. A társaság jegyzett tőkéje a tavalyi év végén 202,7 millió forint volt, ez a tervezett részvénykibocsátás után 25-125 százalékkal nőhet. A Nordtelekom részvényeinek többsége – 57,66 százaléka – a felvásárolni kívánt Beltáv tulajdonában van.

Azóta történt

Előzmények