Továbbra is a D-Link szállít a Magyar Telekomnak

A nemrégiben zárult tender eredményeként 2006-ban továbbra is a D-Link szállítja a Magyar Telekom részére az ADSL modemeket. Január 1-jétől a Magyar Telekom megrendelése szerint 200 ezer modemet szállít le egy éven belül a szélessávú eszközök piacát vezető gyártó. A jövő év végére ezzel a hazai ADSL modemek 75 százalékán lesz a D-Link márkanév olvasható.

A partneri együttműködés 2003-ban kezdődött, és az újabb 200 ezer modem beszerzésére adott megrendelés óriási piaci lehetőséget jelent a tajvani gyártónak. A hálózati homogenitást ugyanis a felhasználók figyelembe veszik az ADSL kapcsolat megosztására szolgáló további eszközök vásárlásakor. Mint azt Élő Andrástól, a D-Link Magyarország vezetőjétől megtudtuk, az internetszolgáltató által telepített első hálózati eszköz, azaz a modem márkája jelentősen befolyásolja a későbbi döntéseket.

A D-Link a vezeték nélküli eszközök terén már ma is piacvezető, de a vezetékes eszközökben is messze a piaci átlagot meghaladó növekedési ütemet diktál. „Reményeink szerint együttműködésünk tovább folytatódik a Magyar Telekommal a szélessávú és VoIP termékek értékesítésében” – fejtette ki a D-Link hosszabb távú magyarországi terveit Élő András.

Azóta történt

  • Varsói regionális központot avatott a D-Link

    A múlt év lengyel it-menedzsere, Roman Napierala lett a vállalat új kelet-európai ügyvezető igazgatója.

  • Belehúz a D-Link

    A hálózati eszközök gyártója újabb termékekkel és szolgáltatásokkal csábítja az üzleti felhasználókat, ugyanakkor erősíti kiskereskedelmi jelenlétét is.

  • D-Link-adomány a Zeneakadémiának

    DFL-800 típusú tűzfala biztosítja a Zeneakadémia épületeinek védett adatkommunikációs összekötését.

Előzmények