A Twitter lekapcsolja a Vine-t

Nem fordítottak rá elég gondot, így az éles versenyben alulmaradtak.

A többféle gonddal is küszködő, ma éppen kilenc százalékos leépítést bejelentő Twitter blogján azt is közölte, hogy a következő hónapok során leállítják a kedvelt mobilos alkalmazást, a Vine-t.

A vállalat még indulás előtt, 2012-ben szerezte meg a szoftvert és szolgáltatást, és 2013-ban nagy reményekkel indították el a rövid, hat másodperces videók készítésére és megosztására alkalmas szolgáltatást, melyet egyéb közösségi funkciókkal is elláttak.

Egy ideig egész jól futott a szekér, mini sztárcsinálónak is számított, de sosem ért el áttörést. Miután az alapítói fokozatosan kiléptek mögüle, és maga Twitter nem sok gondot fordított a fejlesztésére, hanyatlásnak indultak, és közben megjelentek az olyan erős versenytársak is, mint az Instagram.

A rövid hivatalos közleményben gyakorlatilag csak annyit írnak, hogy a lekapcsolás nem egyik napról a másikra történik, hanem fokozatosan, a mentési lehetőségeket is megadva állítják le a szolgáltatást, de pontos részleteket csak későbbre ígérnek.

Azóta történt

  • A műszaki igazgató is lelép a Twittertől

    Adam Messinger távozása újabb rossz hír a vállalatnak azután, hogy elbocsátásokra kényszerültek és több vezető is felmondott.

  • 280 karakter

    Akadnak, akik örülnek neki, de a mikroblog oldalon a felhasználók többsége inkább szkepticizmussal vagy iróniával fogadta a bővítést.

Előzmények