Itt az új mobilszolgáltató: a Magyar Posta

A Magyar Posta ügyfelei a mai naptól a levelek és csomagok feladása, valamint a számlák és egyéb csekkek befizetése mellett Postafon névre keresztelt feltöltőkártyás mobiltelefont is vásárolhatnak a postákon, mivel az állami tulajdonú vállalat a Vodafone-nal együttműködve, ennek hálózatát használva ún. virtuális mobilszolgáltatóként is kipróbálja magát – elsőként a hazai piacon.

Induláskor 721 postán vásárolhatóak meg a Postafon nevű feltöltőkártyák és telefonok. „Büszkék vagyunk arra, hogy több száz olyan magyar településre visszük el a mobiltelefon-vásárlás lehetőségét, és az ügyintézést, ahol az korábban nem volt elérhető” – világította meg a piacra lépés hátterét Szűts Ildikó, a Magyar Posta vezérigazgatója.

A modell kialakításakor a végtelen egyszerűségre törekedtek. Az egyelőre egyetlen tarifacsomagban, a Postafon Fókuszban alapértelmezés szerint csak a leggyakoribb szolgáltatások érhetők el (a hanghívás mellett SMS és hangposta), az egyéb funkciókat (roaming, emelt díjas szolgáltatások, WAP, internet stb.) díjmentes SMS elküldésével lehet aktiválni. A hívások percdíja és az SMS-küldés díja azonos: 35 forint. Készülék nélkül SIM kártyáért 1550 forintot kér el a szolgáltató, amelyből 350 forint lebeszélhető.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) üdvözölte az első virtuális operátor megjelenését a hazai mobilpiacon. „A hatóság abban bízik, hogy az új szereplő megjelenése tovább erősíti a piaci versenyt, ami mindannyiunk számára előnyös, hiszen tovább csökkenhetnek az árak, miközben nő a választék” – mondta Pataki Dániel, az NHH elnöke.

A Posta arra számít, hogy főleg a vidéken élők körében lesz érdeklődés a Postafon iránt.

Azóta történt

Előzmények