Új vállalatot alapít a 3Com Budapesten

A 3Com tegnapi sajtótájékoztatóján Lehner Tamás ügyvezető igazgató bejelentette, hogy a hálózati specialista új vállalatot alapít Budapesten. A J.V.Com Kft. átveszi a magyarországi képviselettel járó, terméktámogatás jellegű feladatokat, azaz az eddiginél nagyobb önállósággal, a hazai igényekhez jobban igazodó módon szolgálja ki a meglévő többszintű partnerhálózatot, és látja el a megoldások és készülékek háttértámogatását. A 3Com Magyarország Kft. a továbbiakban a márka helyzetének javítására és a marketingtevékenységre összpontosítja tevékenységét. Mindkét vállalat vezetését Lehner Tamás látja el.

Az ügyvezető ismertette a július 1-jével zárult 2003-2004-es pénzügyi évben elért eredményeket is. A vállalat több mint 10 százalékkal növelte USD-ben számított nettó értékesítési bevételét. A 3Com elsősorban Közép-Európában, ezen belül hazánkban fejlődik a piachoz is és a vállalat nemzetközi eredményeihez képest is gyorsan. Részesedése a régió hálózati piacain átlagosan 40 százalékos, Magyarországon 35-38 százalékos.

A legnagyobb forgalmú szegmensben, a Fast Ethernet-eszközök port-eladásait tekintve a 3Com 2003 harmadik negyedévében 38 százalékra növelte piaci részesedését. Az IDC adatai szerint az első negyedévben csaknem 37 000 portot értékesített, mintegy 40 százalékkal többet, mint legnagyobb versenytársa. A vállalat részesedésének növekedése a gigabites eszközök forgalmában is erősödött; hazánkban az idei első negyedévben 2500 portot értékesített ebben a kategóriában.

(*) A 3Com több évnyi kihagyás után 2004 elején tért vissza a nemzetközi és a magyar piacra útválasztóival. Gyors egymásutánban jelentek meg a kis- és középvállalatok igényeire szabott 3000-es, 5000-es sorozatszámú routerek. A 3Com Magyarország a közérdekű hálózatfejlesztéseket jótékony akciókkal is igyekszik támogatni, így a pécsi és a győri egyetemnek, illetve a Rendőrökért Közbiztonsági Alapítványnak is adományozott hálózati eszközöket.

  • Kapcsolódó cégek:
  • 3Com

Azóta történt

Előzmények