Átmenetileg az USA is blokkolta a Microsoft és az Activision nagy üzletét

Egy amerikai bíró jóváhagyta az FTC kérését, így átmenetileg blokkolta a Microsoft és az Activision megállapodását. Jövő héten várható a folytatás.

Bár Brad Smith, a Microsoft elnöke a napokban már a brit kormány vezetőivel is tárgyalt, az ottani hatóságok makacsul kitartanak álláspontjuk mellett, és a fellebbezés ellenére is úgy vélik, jól döntöttek, amikor megállították a Microsoft és az Activision 69 milliárd dolláros felvásárlását.

Az EU utána jóváhagyta az üzletet (állítólag hamarosan a VMware felvásárlása is zöld lámpát kap), de jó ideje tudni lehet, hogy az USA-ban a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) jogi úton szintén blokkolni készült azt.

Az FTC fel is kérte a bírókat, hogy átmenetileg már most blokkolják a felvásárlást, bírói rendelet nélkül ugyanis már most pénteken lezárult volna.

Edward Davila kerületi bíró jóváhagyta az FTC kérését, így a felvásárlást átmenetileg az USA is megállította. A folytatás és a meghallgatások a jövő héten kezdődnek.

Az FTC álláspontja szerint a tranzakció exkluzív hozzáférést engedne az Xbox-vonalnak az Activision játékaihoz, ezzel kiszorítva a Nintendo és a Sony konzoljait. A Microsoft azt mondja, az üzlet a cégeknek és a gamereknek is előnyös lenne, és jogi ígéreteket tett például arra, hogy a Call of Duty címeket egy évtizeden át biztosan elérhetővé teszi a riválisoknak, köztük a Sonynak is.

A Microsoft és az Activision azt kérték az amerikai bíróktól, hogy a lehető leggyorsabban döntsenek az FTC vádjai kapcsán, mert nem szeretnének kifutni az időből a felvásárlás lezárása kapcsán.

Azóta történt

Előzmények