Hogyan bukjunk 20 millió dollárt egy PC-szervizben?


A férfi...

(Infobulvár) A sztori annyira elképesztő, hogy már túl van a hoax kategóriáján, az ilyesmi tényleg csak a valóságban történhet meg.

Az események azzal vették kezdetüket, hogy egy sikeres és gazdag jazz-zongorista, az amerikai Roger Davidson hat évvel ezelőtt, 2004-ben elvitte egy számítógépes üzletbe gépét, és azt kérte, hogy a szakemberek távolítsák el róla az összeszedett vírusokat. A kisvállalkozást egy pár üzemeltette, Vickram Bedi, illetve barátnője, Helga Invarsdottir. A hétköznapi akció akkor vált bűnüggyé, amikor – a vád szerint – a pár, ismervén azt a tényt, hogy ügyfelük egy igen gazdag ember, a kezükbe került számítógép által tárolt információkat arra használták fel, hogy saját bankszámlájukat növeljék meg tetemes mennyiségben – az eljárás még nem ért véget, egyelőre annyit lehet tudni, hogy a kicsalt pénz 6 és 20 millió dollár közötti összegre saccolható.


... és a nő

A módszer, ahogy elkövették a csalást, valóban filmre érdemes – valószínűleg épp emiatt volt sikeres. A következőt tették (még leírni is borzongató): a pénzre hajtó pár meggyőzte a gazdag, sikeres művészt, hogy a gépén található vírus nem egyszerű kártékony program, hanem azért került oda, mert ügyfelük egy nemzetközi összeesküvés áldozata, valójában a kormány titkos szervezetei, valamint a gonosz katolikus egyház még gonoszabb föld alatti csoportja, a Dan Brown könyvéből ismert Opus Dei áll a háttérben, akik mind a romlására törnek. A megrémült zenész ezek után belement abba, hogy havonta 160 ezer dollárt fizessen a „szakembereknek” a napi 24 órás védelemért, mely biztosítja azt, hogy ezek a „gonosz erők” nem férnek hozzá az adataihoz. A rendőrségi vizsgálat szerint a csaló pár a mag elhintése után rászállt Davidsonra, és gyakorlatilag folyamatosan nyomás alatt tartották, hogy ne legyenek kétségei – és ezt a módszert hat éven keresztül sikeresen alkalmazták.

Ha teljes körűen sikerül bizonyítani a rendőrség feltételezéseit, akkor a két elkövetőre 8-25 év börtön vár.

Előzmények