Megérkezett Androidra a µTorrent

Ha a kínai piacot nem számítjuk – ahol egy helyi fejlesztésű szoftver, a Hszunlej a legelterjedtebb –, havi körülbelül 150 millió aktív felhasználóval a μTorrent tekinthető a világ legnépszerűbb BitTorrent-kliensének. Népszerűsége ellenére a programnak mostanáig nem volt mobilplatformra írt kiadása, ám tegnap óta a Google Play alkalmazásboltból letölthető egy béta Android operációs rendszert futtató telefonokra és táblagépekre. A szoftver e változata alapvető funkciókat biztosít: keresni lehet vele és közvetlenül a készülékre letölteni, illetve RSS-hírfolyamokra is fel lehet iratkozni.

A kliens „jelenleg” ingyenes, és sem sávszélesség-, sem fájlméret-korlátozást nem tartalmaz. A szoftvert fejlesztő BitTorrent közleménye szerint több hónapja dolgoznak az androidos kiadáson, mely a valaha készült „legkönnyebb” µTorrent. A cég eddig csak az asztali kliens távoli kezelésére használható appot adott ki Android és iOS operációs rendszerekre. A TorrentFreak kiderítette, hogy a µTorrent kliensből iOS-kiadás belátható időn belül nem készül, mert a BitTorrent jelenleg az Android platformra koncentrál. Androidra számos egyéb torrentkliens is elérhető.

A programnak egyébként évek óta készül a linuxos kiadása is: ennek fejlesztését 2010-ben jelentették be, ám tavaly a munka mint nem létfontosságú projekt parkolópályára került.

Azóta történt

Előzmények