Városnéző hackerbemutató Budapesten

Az IDC Magyarország március 27-én ötödik alkalommal rendezi meg biztonságtechnikai konferenciáját IDC IT Security Roadshow 2007 - Biztonság a vállalati működésben: ahol a technológia és az ember találkozik címmel.

A szervezők szándékai szerint a konferencia egyik fő célja rámutatni arra, hogy az új technológiai lehetőségek új kockázatokat is hordoznak. A vezeték nélküli hálózatok védelmének hiányosságait kihasználva a kiberbűnözők egy kis antenna és egy laptop segítségével, egy kávéház teraszán vagy egy autóban ülve kritikus céges adatokat, magánjellegű információkat képesek keresni és találni.


A túra útvonala

A konferencia előtti napon, 2007. március 26-án az érdeklődők részt vehetnek egy rendhagyó, hazánkban eddig még egyedülálló IT-biztonsági bemutatón, melynek során egy nyitott autóbuszban körbeutazva a belvárost megnézhetik, hogy milyen veszély fenyegethet minket mint a vezeték nélküli hálózat felhasználóit, ha óvatlanul használjuk a technika nyújtotta újdonságokat. A túra során Sebastian Schreiber etikus hacker megmutatja, hogy milyen nyitott, kevéssé vagy egyáltalán nem titkosított vezeték nélküli hálózatok, wifirendszerek, hotspotok működnek a városban, és ezekről a másnapi IDC biztonságtechnikai konferencián előadást is fog tartani.

A konferencia fő előadói:

Lance Spitzner, a kiberfenyegetésekkel kapcsolatos kutatások világának nemzetközi szinten elismert cégalapítója és szaktekintélye. Ő dolgozta ki a hackerek lépre csalását segítő honeynet koncepciót, és szintén ő hozta létre a Honeynet Project nemzetközi nonprofit biztonsági szervezetet is, amely rögzíti, elemzi és díjmentesen nyilvánosságra hozza a kiberfenyegetésekkel kapcsolatos információkat.


Sebastian Schreiber

Sebastian Schreiber, aki említett túrája során noteszgépe WLAN-antennájával észleli a védett és védtelen hálózatokat, GPS-antennája segítségével pedig behatárolja pontos pozícióját, és térképet rajzol utazásáról. (A jogi előírások nem teszik lehetővé, hogy Schreiber titkosított WLAN-hálózatokba is betörjön, de ennek mikéntjét is feltárja majd a résztvevők előtt.)

További elődadók:

Hirsch Gábor, üzletfejlesztési igazgató, Cisco Systems Magyarország
Bártfai Attila, üzletágvezető, HP Magyarország
Konkoly-Thege Szabolcs, country manager, Symantec Magyarország és Románia
Darvas Benjámin, üzletágvezető, Magyarország és EEM, Procurve - HP
Dénes György, IT tanácsadási üzletágvezető, Delta Elektronik
Peter Stremus, EMEA üzletfejlesztési alelnök, Internet Security Systems
Elekes Attila, Tivoli üzletágvezető, IBM Magyarország
Dr. Klaus Gheri, technológiai vezérigazgató-helyettes és alapító, Phion
Szarka Attila, rendszermérnök, APC Hungary
Bodolai Rómeó, informatikai jegyzői referens, Budapest XIII. kerület, Angyalföld Önkormányzata
Dolowschiák Márk, információ biztonsági menedzser, UPC

A rendezvényen az IDC helyi tapasztalatokkal rendelkező elemzői is részt vesznek. A roadshow minden állomása egyben találkozási fórumként szolgál a végfelhasználó szervezetek biztonsági igazgatói és szakemberei, informatikai és operatív felsővezetői, IT-menedzserei, valamint IT-tervezői és -stratégái számára.

  • Kapcsolódó cégek:
  • IDC

Azóta történt

Előzmények