Védett állat a Leopard

(Röviden) Több nagy IT-biztonsági szoftvercég után a McAfee is kiadta a Leopard kódnéven fejlesztett Mac OS X 10.5 operációs rendszerrel kompatibilis vírusirtó programját. A McAfee VirusScan for Mac v8.6 a vírusok mellett a felhasználó tudta nélkül települő egyéb programok – például spyware-ek – ellen is véd. A termék központilag menedzselhető a McAfee ePolicy Orchestratoron keresztül, így vállalati gépparkok védelmére is alkalmas. A fejlesztő cég közleménye szerint több mint 330 000 rosszindulatú programot ismer fel, de vírusadatbázisa napi rendszerességgel bővül. Bár ezen a platformon a vírustámadás ritka, mint a fehér holló, a McAfee állítja: sebezhetetlen operációs rendszer nem létezik, ezért az Apple-felhasználóknak is jár a naprakészen tartott védelem.

Azóta történt

  • Az Apple megcsinálta a pengenoteszt

    Tegnap San Franciscóban bemutatkozott a MacBook Air, mely vékony, mégis nagyobb, mint várták. Jön az új Apple TV is, ami csak félig új, és itt a Time Capsule.

  • Macem van, liberális vagyok

    Egy friss tanulmány szerint a Mac-felhasználók nyíltabbak és magabiztosabbak az átlagnál. És a liberális gondolkodásúak az Apple gépeit választják.

Előzmények