Végre éles: kommentárral retweetelhetünk

A mai napig csak a tesztben résztvevők tudtak saját gondolatokat fűzni mások bejegyzéseihez a Twitteren, ha azokat a saját csatornájukon is meg akarták osztani. A régóta várt funkció kilépett a béta állapotból, mostantól a webes felületen és iOS-en is ott a lehetőség, hogy újabb 140 karakterrel toldjuk meg az megosztani kívánt tartalmakat.

A Twitter egy évvel ezelőtt döntött úgy, hogy a tőzsdére megy, ekkor derültek ki azok a számok, amelyeket korábban csak sejteni lehetett: nem megy olyan jól az üzlet, mint ahogyan azt sokan képzelték. Az S&P az előző negyedévben ráadásul a cég papírjait levette az ajánlott listáról, a hitelminősítő intézet a gazdasági jelentés alapján bóvliba sorolta a rövid üzenetekkel operáló vállalkozást.

Az elemzők az utóbbi hónapokban temetik a Twittert, mondván nem képes a megújulásra, ezt pedig az elmúlt időszak egyik legnagyobb horderejű változása is jól mutatja: annak kellett örülni, hogy a megújult kereső révén már a teljes adatbázisban kereshetünk bejegyzéseket. Míg 2013-ban a Facebooknál is népszerűbbnek számított a szolgáltatás a 16-24 év közötti amerikai fiatalok körében, az Instagram felvásárlásával ez a trend megfordulni látszik.

A Twitter helyzetén segíthet, hogy idén februárban megállapodást kötöttek arról, hogy visszakerülnek a Google keresőjébe a rövid üzenetek. A keresőóriás hozzáférést kap a Firehose API-hoz, ami új szinte emeli a két társaság közötti kommunikációt. A régi időkben ugyanis a Google botjai túrták a bejegyzéseket, ami nem volt túl hatékony. Már csak azért sem, mert nagyjából 9-10 ezer új bejegyzés születik a Twitteren másodpercenként, a felhasználók pedig nem voltak elégedettek a több órás tweetekkel, ők a friss tartalmakra lettek volna kíváncsiak. A Firehose API révén valós időben kaphat információkat a kereső, ettől pedig a kék madaras csapat azt várja, a felhasználók újra szeretni (és aktívan használni) fogják a szolgáltatást.

A kommentálva továbbosztás lehetőségét jelenleg böngészőből és az iOS alkalmazáson keresztül érhetik el a felhasználók, az Android rendszerre készült applikáció frissítése hamarosan érkezik.

Azóta történt