Vegyes eredmények a Microsoftnál

A Microsoft tegnap vegyes negyedéves eredményekről adott hírt: ugyan sikerült növelnie mind árbevételét, mind pedig nyereségét, a forgalom – a vállalati piac lassulása miatt – elmaradt a Wall Street várakozásaitól. Az otthoni Windows operációs rendszer és az Office irodai programcsomag alig hozott többet a konyhára, mint egy évvel korábban, miközben az internetes MSN üzletág gyengébben teljesített.

A szoftvervállalat árbevétele a márciusban véget ért harmadik pénzügyi negyedévben 9,6 milliárd dollárra nőtt az egy évvel korábbi 9,18 milliárdos szintről, miközben a nyereség a bázis közel kétszeresére, 2,56 milliárd dollárra, részvényenként 23 centre emelkedett. Az elemzők azonban magasabb, 9,8 milliárd dolláros forgalmat vártak. Egy éve a cég összesen 2,53 milliárd dollárt költött a Sun Microsystemmel tető alá hozott megállapodásra és az Európai Bizottság által kiszabott bírság megfizetésére. Az idén a jogi kiadások ennek töredékét – 768 millió dollárt – tették ki.

A negyedik pénzügyi negyedévre a vállalat 10,1 és 10,2 milliárd dollár közötti árbevételt és részvényenként 27-28 centes profitot vár, míg az üzleti év egészét 43,3-44,1 milliárdos forgalommal és 1,26-1,30 dolláros részvényenkénti nyereséggel tervezi zárni.

Azóta történt

Előzmények