Lezárult a Veritas értékesítése

Lezárult a Veritas Technologies értékesítése, amelynek keretében a Symantec 8 milliárd dollárért eladta adatmentési, archiválási és menedzsment részlegét a The Carlyle Group befektető csoportnak - közölte a vállalat. Az információkezelés területének vezetőjeként újrainduló, független vállalatként működő Veritas a Gartner 2015-ös Magic Quadrant elemzésében ismét első helyet foglal el a vállalati információ archiválás (Enterprise Information Archiving – EIA) területén, amely pozíciót a vállalat már a 12. egymás követő évben mondhatja magáénak.

Az adatkezeléssel foglalkozó vállalat 2016. február 1-től teljesen független, új vállalatként működik tovább. A Veritas megoldásait jelenleg a Fortune 500 vállalatainak 86 százaléka használja az adatainak eléréséhez, és az információk hatékony kiaknázásához. Az új vezérigazgató, Bill Coleman által vezetett Veritas a gyorsan növekvő adatmennyiség okozta vállalati kihívások megoldására kíván koncentrálni, és olyan szoftvereket és szolgáltatásokat biztosítani a szervezetek számára, amelyek elősegítik adataik összegyűjtését, elemzését, optimalizálását és védelmét.

„A felhőalapú megoldások korában a szervezetek nagy része nem rendelkezik saját adatközponttal, és általában az alkalmazásaik sem a saját tulajdonuk, ugyanakkor a 21. században a vállalatok számára az adat az egyik legfontosabb érték. Mi egyedi helyzetben vagyunk az adatok kezelésében és megvédésében, és büszke vagyok arra, hogy immár a Veritas családjának tagjaként szolgálhatom vállalatunkat, ügyfeleinket és partnereinket” – nyilatkozta Bill Coleman, a Veritas vezérigazgatója.

Azóta történt

Előzmények