A DigiCert felvásárolja a Verizon tanúsítványszolgáltatási üzletágát

A digitális hitelesítés és tanúsítványok piacán hoz jelentős változást a DigiCert, ami a piacvezető Comodo és Symantec mögé zárkózik a Verizon Enterprise Solution (VES) tanúsítványszolgáltatási üzletágának, aa CyberTrust Enterprise SSL felvásárlásával.

A bejelentés alapján a root és közbenső szintű tanúsítványok is a DigiCerthez kerülnek. A VES ügyfeleinek azonban nem kell újragenerálni a tanúsítványokat, ezek továbbra is érvényések maradnak. Sőt, nem kell feltétlenül új emberekkel sem tárgyalni, az amerikai vállalat ugyanis viszonteladóként az üzletben marad.

DigiCert Enterprise Lifecycle Management from DigiCert on Vimeo.

A DigiCert felügyeleti eszközei, mint a monitorozás, a menedzsment és az egyéb Public Key Infrastructure megoldások azonban a már szerződést kötött ügyfelek számára is elérhető lesz.

A VES anyavállalata egy hónapja jelentette be, hogy felvásárolja az AOL-t, és bár a felmérések szerint a digitális tanúsítványok piaca a következő néhány évben két számjegyű növekedést mutat majd, inkább a digitális tartalmak és a hirdetések felé nyitnak.

Azóta történt

Előzmények