„Megölte” virtuális férjét – börtön várhat rá

(Infobulvár) A japán rendőrség letartóztatott egy 43 éves zongoratanárnőt, aki egy virtuális világban folytatott népszerű online játékban május közepén „megölte férjét”. A vád természetesen nem gyilkosság, hanem hackelés, a szoftverbe történő illetéktelen betörés, az elektronikus adatok jogtalan manipulálása.

A nőt párja az Ázsiában hihetetlenül népszerű Maple Story nevű játékban váratlanul elhagyta, s ő a nyomozóknak elmondta: ez annyira feldühítette, hogy muszáj volt lépnie valamit – de hozzátette azt is, hogy a való világban semmit sem tervezett, bosszúját a virtuális világra korlátozta.

Maple Story

Még nem emeltek ellene vádat, de ha később a hackelésben bűnösnek találják (virtuális párja bejelentkezési adatait megszerezve törölte az online személyiséget), akkor legalább 5000 dollár büntetés, de rosszabb esetben akár öt év börtön is várhat rá.

A nyomozás azért indult el, mert az a 33 éves irodai alkalmazott férfi, akivel összejöttek a játékban, feljelentette volt párját, amikor felfedezte, hogy az „kinyírta” avatárját, s e folyamat végeredménye volt a szerdai letartóztatás.

Azóta történt

Előzmények