Elkezdődött az internetes gyilkos pere Németországban


Forrás: Welt Online

(Infobulvár) Németországban nagy érdeklődés mellett elkezdődött az „első internetes gyilkos” tárgyalása, akit azzal vádolnak, hogy a két nőt ölt meg, akiket a neten keresztül ismert meg.

A 27 éves, a „Rosenboy”, illetve a „Riddick300” nickeket használó Christian G. megszállottja volt a chatszobáknak, az elmúlt években több mint 300 nővel flörtölt online egy kis alkalmi szex reményében, s ezek közül sokukkal a való életben is találkozott.

A férfi – akit ügyvédei azzal próbálnak menteni, hogy védencük tökéletesen elszakadt a valóságtól, s valójában egy maga által alkotott virtuális világban élt, hiszen több tízezer órát töltött el chateléssel – tegnap az Essenben tartott első tárgyalási napon elismerte, hogy megölt két nőt, akikkel az interneten beszélt meg találkát. Állítása szerint az első, 26 éves nőt „véletlenül” ölte meg, míg másik, 39 éves áldozatával azért végzett, mert az pénzt kért tőle a szexért. Christian G. tanúvallomásában arra hivatkozott, hogy beszámíthatatlan volt a tettek elkövetésének idején.

Előzmények