Kiírták az Év CIO-ja pályázatot

A Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) 2014-ben is kiírja az Év CIO-ja pályázatát. A pályázat célja, hogy felhívja a figyelmet az informatikai vezetők tevékenységének fontosságára, valamint a díjjal elismerje az évek során kiemelkedő teljesítményt nyújtó CIO (Chief Information Officer) munkáját.

A 2011-től megreformált Év CIO-ja díjat 2002 óta ítéli oda a VISZ által felkért független szakmai bizottság. AZ Év CIO-ja díjra informatikai vezetőket jelölhetnek szakmai szervezetek, cégek, valamint a zsűritagok egyaránt. A javaslatokat rövid ajánlással a visztitkarsag@mvisz.hu címre várják a szervezők.

A VISZ által felkért független zsűriben szakmai szervezetek képviselői, valamint újságírók vesznek részt: Braun Péter, a VISZ elnöke, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatói főtanácsadója, Laufer Tamás, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) elnöke, Takács Tibor, a VISZ alelnöke, Cserna József, a Magyar Projektmenedzsment Szövetség elnöke, Szalay Imre, a Project Management Institute Magyar Tagozatának elnöke, valamint a hazai szaksajtó képviselői: Sziebig Andrea, az IT Business főszerkesztője, Dervenkár István, a Bitport.hu főszerkesztője és Fábián Zoltán, a Computerworld főszerkesztője.

A pályázatban az alábbi kérdésköröket kell kifejteni a díjra jelölt szakembernek:

  • A korszerű eszközöket, technológiákat hogyan tudja integrálni a vállalat működésébe?
  • Miben látja a követendő irányt?
  • A technológiai fejlesztéseket hogyan tudja elfogadtatni a vállalaton belül?
  • Mi az adatvédelem optimális mértéke? Hol van az erre fordítható költségek ésszerű határa?

A jelölések beérkezésének határideje: 2014. július 15. A pályázati anyagok beérkezésének határideje: 2014. július 30.

A díj ünnepélyes átadására a hagyományosan augusztus végén megrendezendő INFOHAJÓ eseményen kerül sor 2014. augusztus 27-én.

Azóta történt

  • Az infokommunikációs szektor a magyar gazdaság motorja

    Az ágazatnak a bruttó hazai terméken belüli részaránya 11-12 százalékos, és a következő években további növekedésére lehet számítani – mondta Rogán Antal, az országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke egy szakmai konferencián csütörtökön.

  • Az „ÉV CIO-ja” 2014-ben Bányai Ervin

    A Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) 2014-ben is kiírta az „Év CIO-ja” pályázatát, és idén a Budapest Bank informatikai vezetője lett a győztes.

  • Grafikai versenyt hirdet a HAUG

    A Magyar Adobe Felhasználók Egyesülete (Hungarian Adobe User’s Group – HAUG) idén is meghirdeti kreatív grafikai versenyét.

Előzmények