A széles sávú Vodafone-netet most már nemcsak a cég kínálja

A Vodafone a széles sávú (HSDPA) megoldásának három évvel ezelőtti debütálása után ma közleményben jelezte, hogy a potenciális ügyfelek változatos igényeinek maximális kielégítése érdekében a Vodafone hosszú távra szóló, stratégiai megállapodást kötött a Btel-lel (Business Telecom Távközlési Kft.) és a Netfone Távközlési Szolgáltató Kft.-vel.

A Btel egy magyar tulajdonú alternatív távközlési vállalat, amely mind lakossági, mind vállalati ügyfelek számára kínál szélessávú internet-, telefon- és hosztingszolgáltatásokat. A megállapodás révén július 15-től a Btel ügyfelei már kedvező feltételekkel vásárolhatnak mobilinternet-hozzáférést is.

A Netfone, amely IP-technológián alapuló távközlési szolgáltatások nyújtásával foglalkozik, meglévő kábelszolgáltató és távközlési partnereivel együttműködve értékesíti a mobilnet szolgáltatást. Céljuk, hogy meglévő ügyfeleik a lehető legelőnyösebb feltételekkel jussanak hozzá a vezetékes mellett a mobil szolgáltatásokhoz is. Elsőként a Drávanet ügyfelei számára érhetőek el a mobilinternet csomagok, de további szolgáltatók csatlakozása is várható a következő hetekben, hónapokban. A Netfone célja, hogy partnereivel együtt közel félmillió háztartásba juttassák el ily módon a mobilinternetet.

A mobilinternet-szolgáltatás lefedettségében, sebességében és megbízhatóságában is megegyezik a Vodafone saját márkanév alatt működő megoldásaival. A szolgáltatások jellemzően a partnerek meglévő termékeivel összecsomagolva, 1, 3 és 8 GB-os opciókkal lesznek elérhetők az ügyfelek számára, akik nem a Vodafone-nal, hanem a Btel-lel, illetve a Netfone-nal (pontosabban e cég partnereivel) köthetnek szerződést. A szolgáltatás ügyfélszolgálati tevékenységét, a számlázást szintén a Btel, illetve a Netfone partnerei fogják ellátni, akiknek a Vodafone technikai támogatást nyújt a nagykereskedelmi szolgáltatás keretén belül.

Azóta történt

Előzmények