Wikipedia + Flickr + YouTube = Navify

Új szolgáltatás nyilvános béta-verziója indult el tegnap, a Navify, mely nagy és népszerű adattárakat hozott össze egyetlen honlapra, egyetlen keresőbe.

A Navifyt a Wikipedia platformjára építették, s céljuk az, hogy a népszerű online enciklopédia szöveges tartalmait, szócikkeit összekapcsolják máshonnan elérhető médiatartalmakkal, illetve közösségi funkciókkal kapcsolják össze. A keresés után a találati oldalon három fül jelenik meg: az első a Wikipedia szócikke, a második a kapcsoldó képeket jeleníti meg (például a Flickrből), a harmadik oldal pedig a kifejezéshez tartozó YouTube-videókat. A médiatartalmaknál lehetőség van a megosztásra is, emellett a szócikket el lehet látni megjegyzésekkel is. A közreműködésre is számítanak, a felhasználók is szerkeszthetik névtelenül a kapcsolódó tartalmakat. Alan Rutledge, a vállalkozás vezetője szerint olyan ez az oldal, ahol a (Wikipedia működésének mintájára) az online szöveges lexikon illusztrálását végzi a közösség.

Navify

Azóta történt

Előzmények

  • Videokincsek a YouTube-on

    Az amerikai Kongresszusi Könyvtár digitalizált filmek számára nyitott csatornát.

  • YouTube: a népszerűség ára

    Minél többen látogatják, annál nehezebb üzemeltetni a világ legnagyobb tartalommegosztó oldalát, a Google tulajdonában álló YouTube-ot.

  • A Warner levetette videóit a YouTube-ról

    A médiacég több bevételt szeretne a népszerű szolgáltatás üzemeltetőitől.

  • Átalakítják a Wikipediát

    A tervek szerint az új felhasználói felület egyszerűbbé teszi majd az enciklopédia leendő szerzői számára első bejegyzésük elkészítését.