Ingyenes Windows 7 az új Vistát vásárlóknak

A pontos bennfentes információiról híres szaklap, a Tech ARP értesülései szerint a Microsoft azt tervezi, hogy július elsejétől az előretelepített Vistát futtató számítógépet vásárlók számára ingyenesen biztosítja a Windows 7-re történő upgrade-et, amikor – a jelenlegi tervek szerint a jövő év elején – megjelenik az új operációs rendszer.

Az akció záródátumát még nem határozták meg, de az OEM-partnerek a vázlat szerint esetlegesen rövidebb ideig is alkalmazhatják ezt a kedvezményt,  mint a Microsoft ajánlata, illetve a korábbi hasonló kampányokhoz hasonlóan a feltételekről (teljes ingyenesség vagy nagy mértékű kedvezmény) maguk dönthetnek – ám mindezek jelenleg még csak találgatások, mivel a Microsoft ajánlatairól a partnerek és a cég még tárgyalnak. Az akció csakis az új vásárlások esetében lesz érvényes, nem visszamenőleges hatályú.

A dokumentumok szerint lesznek bizonyos megkötések is. Egyrészt: csak azonos nyelvű verzióra lehet frissíteni. Másrészt pedig a három érintett Vista-konstrukcióból (Home Premium, Business és Ultimate) csak azonos kategóriájú szoftverre lehet váltani – a termékek nevei jórészt maradnak, csak Vista helyett Windows 7 megnevezéssel futnak –, vagyis a Windows Vista Home Premium tulajdonosai ingyenesen kapják a Windows 7 Home Premiumot, egy Windows Vista Business felhasználója a Windows 7 Professionalt, illetve a Windows Vista Ultimate vásárlója a Windows 7 Ultimate-et.

A Microsoft szóvivője nem erősítette meg az információt, de nem is tagadta; mint elmondta: a Microsoft szokott a kereskedelmi stratégiáról egyeztetni partnereivel, de ilyen ügyben jelenleg semmi bejelentenivalójuk nincs.

Azóta történt

Előzmények