Új hozzászólás Aktív témák

  • nightshadow

    veterán

    válasz Dzsekó #1578 üzenetére

    Hm. Hát ez nem volt felhőtlenül meggyőző.

    Biztos, hogy valódi 100Hz-es. Ha átmész az LG LCD topikba, akkor megerősítik neked.

    Amúgy honnan lehet látni egy valódi és egy nem valódi 100Hz-es TV képe közti különbséget?

    Egy 50Hz-es tévé mozgóképfelbontása 300 sor körül van (az 1080-ból!!!), egy valódi 100Hz-esé kb. 600 sor, míg a kettő kombinálva elérheti a max. 1080 sort. Egy alap Full Hd plazma kb. 900 sort tud, míg ennél magasabb kategóriájúak tudják a max. 1080sort.

    A kamu 100Hz-es az alap 300 soros mozgóképfelbontáshoz gyakorlatilag nem tesz hozzá semmit, ugyanúgy 300sor körül van, viszont mivel fekete képkockákat iktat be, ezért a kép veszít fényerejéből, s van aki látja a vibrálást is. Gyakorlatilag egy álmegoldás.

    „A fizikai képfelbontás csak egy adat, sokkal többet elmond egy televízióról, hogy mekkora a mozgóképfelbontása. Képzeljük el a következő tesztet! Adott két Full HD felbontású tévé, az egyik LCD, a másik plazma. Mindkettőn megjelenítünk egy olyan ábrát, amely egy pixel vastagságú, függőleges fekete és fehér vonalak egymásutánjából áll. Az ábra gyönyörűen látszik, egészen addig, amíg el nem kezdjük mozgatni a vonalakat. Ebben az esetben a kép elmosódik, a szemünk szürkének kezdi látni. Növeljük a vonalak vastagságát egészen addig, amíg újra meg tudjuk különböztetni a fekete és fehér vonalakat egymástól. Értelemszerűen az a jobb, ha minél vékonyabb vonalak között tudunk különbséget tenni.
    Az LCD legnagyobb hátránya nagyon jól látszik ennél a tesztnél. Azonos mozgatási sebesség mellett egy plazmatévén 50-100%-kal több sort tud a szemünk megkülönböztetni, mint a vetélytársánál. A plazmatévénél ez körülbelül 900 sort, az LCD tévénél pedig 450-600 sort jelent.”

    A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy elmosódottabb a mozgás egy 50Hz-sen, mint egy 100Hz-esen.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák