Új hozzászólás Aktív témák

  • mexel

    veterán

    Érdekes amiket olvasgatok mostanában lcd tv-kről.( a helyzet az hogy én a laposok megjelenése óta plazmázok, és az egész családot is arra szoktattam anno, de már lejárt sajnos az idejük és váltani kell)
    Most minden rosszat olvasok a tv-kről, édesapámnak kb fél-egy éve vettünk egy 80cm-es lg-t, ami akár jó is lehetne, de oldalról már homályos, a színek meg nekem érdekesek, napokig állítgattam de a bőrszín és egyéb azért hagy kívánnivalót maga után.Mindezt azért írom le, mert fura tapasztalatom van. Ahol most vagyok ideiglenesen ott egy régi tv-m volt és egy német szomszédom adott egy régi lcd tv-t.Itt kezdődik ami fura: ez egy 2006-os kiadású 11 éves SEG Pacific 82cm-es tv. Amikor bekapcsoltam azt hittem max 1-2 éves. A színei hibátlanok, a bőrszín tökéletes,mozgással nincs semmi gondom, és oldalról is jól látszik. A kb féléves LG-nél klasszisokkal jobb képe van, mintha nem is ugyanolyan technológia lenne. Alig van beállítási lehetőség, de nem találok fgonivalót a képben, ha újonnan ilyen képminőségű 50-55"-os tv-t kapnék 300e-ig meg is venném és örömmel használnám.
    Most jön az ami érdekel? Mitől jó ez a tv? Nem tudom kideríteni milyen panel lehet benne, igaz még szét kell kapnom mert van kis érintkezési és kondihibája a tápban amit cserélnem kell (ez nem befolyásolja a képminőséget). A panelra rá van írva milyen gyártmány lehet?
    Másik kérdés: Anno crt időkben nem volt titok hogy az itthon vásárol tv-k nem mindig ugyanolyan miőségűek mint pl az ausztriában, németországban vásárolt társaik. ( én használtból mindig a kintről hozott grundigokat vettem, klasszisokal jobb képcső volt bennük mint a keleteurópai piacra szántakban)
    Most ez nemlehetséges az lcd korszakban? Nem lehet hogy ez a SEG tv ( ami nálam Medion néven fut, de 2 van és a másik ugyanilyen amit megtartott a szomszédom az SEG Pacific) azért rendelkezik ilyen tökéletes képpel még 11 éves korában is mert német piacra készült és 1 osztályú panellal szerelték?
    Nem lehetséges ha kimegyek bécsbe és ott veszek új Sony-Pana-LG tv-t nem lesznek panellottó gondok, nem harmadosztályú, gyenge kontrasztú darabot kapok ugyanazzal a típusszámmal? Nincs ezzel tapasztalat? Csak már fura hogy ugyanazon típusok itthon néha jó képpel rendelkeznek, van akinél nem jó, sokat olvasgattam most és fura amiket írnak.Talán a kint vásárolt darabok nem szlovák-szlovén-lengyel ki tudja honnan származó darabok kérdéses minőségellenőrzéssel, hanem pl japán vagy más normális gyártmányúak kizárólag A osztályú panellel? Ha erről tud valaki valamit szívesen venném a tapasztalatokat mert ha így van inkább kimegyek valami jó darabot venni.

Új hozzászólás Aktív témák