Új hozzászólás Aktív témák

  • lacam

    aktív tag

    Sziasztok,

    Látom kérdésekből "dugulás" van ebben a topic-ban, de bepofátlankodnék én is egy "melyiket vegyem" mondattal... :)

    Az a helyzet, hogy nagy nagy meglepetést szeretnénk okozni szüleimnek idén karácsonyra, öcsém és én eldöntöttük, hogy lapos tv-t ajándékoznánk nekik. Sosem volt még LCD (LED) tévé a családban, a hagyományos CRT-k fényei uralták a szobát a sötét téli estéken.

    Mint mindenhol, itt is nagyon nagyon NAGYON fontos tényező, a fogyasztás, így az "A" "A+" felé kacsintgatnánk..és temészetesen a "budget" kategóriás televíziók kerültek a halmazunkba.
    Természetesen 3D / SmartTV / WiFi / Youtube / Skype és a többi "okosság" száműzve van az elképzeléseinkből....a távirányítón legyenek "szám" gombok ( :D ) és kristálytiszta legyen a TV képe... a média lejátszó lehetősége is csupán opcionális (bár egy USB port jó lenne, talán használnák Pendrive-ról filmezésre) Egy rakat más eszközük van / video, házimozi, stb / mind mind SCART-tal összekötve a jelenlegi Grundig CRT tévéjükre, ezért 1 SCART a minimum...de jobb lenne 2 csatlakozó.

    És most jönnek a "jólenne ha lenne" dolgok.

    - 32"-nál nem kellene kisebbnek lennie
    - min. 1 SCART
    - User friendly felület - magyar nyelv alap. -> egyszerű csatorna keresés, egyszerű csatorna sorrend módosítás
    - Külső hangrendszer nélkül is élvezhető (tisztán hallható) hangszórók. (egy cca 20 nm-es szobát kell "elárasztania" érthető hanggal)
    - Alacsony fogyasztás
    - Alacsony ár ( :D ) 80ezer max!
    - Ezért az árért a lehető legjobb képminőség - szellemképes ne legyen, visszalépést nem akarok, CRT-nél csak jobb lehet a képe :D
    - A fekete szín lehetőleg fekete legyen. (Kutakodásom eredményeként konstatálhatom: "edge-lit" világítás kizárva, inkább a "Direct lit" ["back lit"] a nyerő) Sok magyar műszaki áruház oldalán sok-sok fals infóval találkoztam, ezért már magam sem tudom mit higyjek egy-egy készülék milyen háttérvilágítással rendelkezik...de a teljes háttérvilágított LED TV lenne a nyerő...nem szeretnék világos keretet a képernyő szélén)

    Két típust néztem:

    Samsung UE32F4000
    Samsung UE32F5000

    Mivel árérzékeny vagyok, a 4000 felé húz a szívem (a FullHD vs HD Ready verseny teljesen hidegen hagy, ha ezen kívül a kijelző ugyan azzokkal a specifikációkkal rendelkezik .. pixel csatákba nem mennék bele) Viszont ha a felbontáson kívül a kijelző más tulajdonságaiban is gyengébb ("lassabb", szellemképes) akkor természetesen az F5000 lehet a befutó. Az F4000 mellett szól a fogyasztás, az már "A+"-os. Egy olyan lakásban, ahol a router-t is áramtalanítják (mert sokat fogyaszt) ha épp nincsenek otthon, sokat számít 5-10W.

    Illetve tudnátok ajánlani tv-ket 80000HUF-ig bezárólag ami versenyben lehet?
    (gondolom ennél lejebb már nem mennek az árak?! :) )
    LG
    Philips
    Panasonic?

    Előre is nagyon nagyon köszönjük!

    Üdv.

Új hozzászólás Aktív témák