Új hozzászólás Aktív témák

  • Kuksi bácsi

    csendes tag

    Üdv mindenkinek!

    Én is rászántam magam egy új tévé vásárlására. Az elmúlt három napban végigolvasgattam a fórumot. :K
    Előzőleg kinéztem magamnak néhány készüléket, melyeknek a gyártóik oldalán lévő adatlapjait átbogarásztam és letöltöttem, átolvastam a használati tájékoztatókat is. Ezek kerültek képbe:
    Samsung F6400
    LG LA-6205
    Sony W650A
    Philips PFL3208H/12
    Panasonic TX-L32E6E

    Bár szívem csücske a Philips (sok ilyen cuccom van, a több mint 40 éves riportermagnóm még mindig működik!), a Panasonicot is sokra tartom és tudom, hogy talán a Sony a legjobban csengő név ezen a szeren, ám mégis a Samsung felé billent nálam a mérleg nyelve. Végül az itt olvasottak is ebben erősítettek meg inkább. Jelenleg az Euronics-ben 130 ezerért adják, de az itteni üzletükben nincs belőle, csak megrendelésre hoznak. Így sajnos nem tudom megnézni, milyen a valóságban. (Akkor viszont akár 10 ezerrel olcsóbban is megrendelhetem máshonnan, ingyen házhoz szállítva...)
    A B energiaosztály ugyan nem túl kedvező, a 3D-re nincs szükségem, de az egyéb paraméterek miatt ezt megkapom, legfeljebb nem használom (legalább szemüveget nem kell vennem hozzá).

    Néhány tapasztalati véleményre lenne szükségem, ha tudna valaki segíteni.

    Látom, a 32" általános vélemény szerint kicsi, de többnyire anyám fog rajta tévét nézni, ha jól sejtem, nagyobbrészt SD minőségben. Bár a köztévéket állítólag tudom majd fogni HD-ban (Digi), de a letöltögetett filmek és a dvd sem ez a kategória.
    Jelenleg ~ 1,5 méterről nézzük az 55 cm-es hagyományos tévét. Közelebb tudunk ülni hozzá, viszont 2,5 m-nél messzebbre nem. Márpedig, ha jól figyeltem, az SD esetében messzebbről kellene inkább nézni, hogy ne "essen szét" a kép. Jól értettem?

    A másik elképzelésem, amiért szeretnék smart-ot, hogy amíg eddig a számítógépen néztem internetes videókat (pl. élő sportközvetítések), ezzel ez kiváltható lenne. Vagy pl. az AXN player. Valaki próbált már ilyesmit? Flash Player és társai vajon működnek a böngészőben? Mert ha nem, akkor nem sokra megyek majd az internetképességgel.

    Akkor viszont járható út az, hogy a számítógépet összekötöm egy DVI-HDMI kábellel a tévével és így adom ki a képet? Továbbá a letöltött videókat a tévén közvetlenül is lejátszhatom? (Helyi hálózat, wifi.) Persze ilyenkor nyilván bekapcsolva kell lennie a számítógépnek is.

Új hozzászólás Aktív témák