Új hozzászólás Aktív témák

  • távcsőves

    senior tag

    Üdv!

    Vettem egy Fanatec Porsche Turbo S használt kormányt pár napja, ez az írás azoknak szól, akik gondolkodnak rajta, vegyenek-e ilyen használt kormányt. (10 év Logitech DFP használat, amihez tudom hasonlítani, meg néhány kőr egyéb kormányokkal (G25, G27, G29), de ezekkel nagyon keveset köröztem, nem is mértékadó a tapasztalatom velük.)

    Vegyél!!

    Miért? Az egy dolog, hogy az FF effektek autószerűbbek (eléggé WooW! az élmény elsőre), az meg egy másik, hogy főleg az ős öreg DFP-hez képest piszok csendes, és bizony a nagy és vastag kormány kényelmesebb fogást biztosít egy felnőtt kéznek. Na de, hogy a kőridőim átlaga mennyire feljavult, az meseszerű! Semmi más nem változott ilyen szempontból, csak a kormány. (Egy jó hónapja már egy g29 pedálszettet használtam a DFP-vel is saját mikrokontrolleres játékvezérlő megoldással.) Nagyon pontosan lehet támadni a kanyarokat. Ez az amire vágytam, és most megkaptam.

    Amire nem számítottam: Logitech asztallapra rögzítő megoldása, bizony jobb. Logitech support oldaláról letöltöd a drivert, és települ és működik. Fanatec support oldalán a kormányt kiválasztva nem jelenik a legfrissebb driver, és ami ott szerepel, települt, de nem működött vele a kormány. (A firmware frissítés viszont igen, az a szoftver rendben van.) Még szerencse, pont akkor írta ide valaki, a legújabb driver linkjét. Azzal viszont minden korrekt módon működik. (Nem tudom win10nek nincs-e köze hozzá, de a lényeg, support oldalon nincs minden 100%-osan frissítve. Ez egy már nem gyártott kormány, na de a DFP főleg az, és mégis..)
    Ez egy használt kormány, és hát a hírdetéssel ellentétben, azért szüksége lesz egy kis szervízre. Találni viszont egyértelmű videós utasításokat, hogyan kell szakszerűen szétszerelni. Ez jó dolog szerintem, DFP-hez is van leírás. Ez egál ilyen szempontból, kívéve, hogy a DFP szerintem egy atomvillanást is kibírna. Egyetlen dolgot kellett cserélnem ennyi év alatt, a jobb kormányváltó gomb mikrokapcsolóját. Nagyon egyszerű és olcsó javítás volt. Kíváncsi leszek, ez a Porsche kormány meddig fogja bírni komolyabb hiba nélkül. Remélem sokáig...

    Még valami, van itthon egy G27 és egy Thrustmaster TX Ferrari 458 perecem, főleg dekornak vettem őket a szobába. A Thrustmaster perec élőben annyira gagyi, hogy a DFP kormánya kellemesebb fogást biztosít, a G27 kerék, meg külön kategória hozzáképest. Biztos szuper a kormánybázís, de ez valami pofátlanul igénytelen kormánykerék kézbefogva. Fotókon és 1.5m távolságból elmegy.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák