Új hozzászólás Aktív témák

  • Sati1984

    tag

    No, régen ígértem, úgyhogy jöjjenek a PCVR-tapasztalatok Quest 2-vel.

    Először nagyon féltem, hogy teljesen játszhatatlan lesz nálam, mert bár a VR-játéktér 2 méterre van a routertől, egy fura hibajelenség miatt (ne menjünk bele...), jelenleg nincs lehetőségem kábellel összekötni a routert a PC-vel, úgyhogy marad a wifi kapcsolat mind a Quest 2 és a router, mind a PC és a router között. Ráadásul a router nem is képes 5 GHz-re, így marad a 2,4 GHz, ami önmagában ugye nem lenne baj, viszont ugye ott a többi eszköz, amit a routernek a Quest 2 mellett ki kell szolgálnia.

    Szóval halmozottan hátrányos helyzetből indultam, azt hittem, hogy esélytelen lesz bármi értékelhető játékélményt összehozni... ehhez képest nagyon kellemesen csalódtam.

    Mivel a natív Beat Saberbe való dalok importjához kell a developer mód, amihez meg kell hitelkártya, ezért a PC-s verzióba másolgattam a pályákat. Pont a BS a legérzékenyebb egyébként a késésre, úgyhogy ideális tesztalany volt megnézni, mit tud hozni ez az egy szál 2,4 GHz-es router ezen a téren, és jelentem: játszható! Mármint úgy, hogy alapvetően nem vehető észre a késés sem, legalábbis én még Expert szinten is csak pár pályát tudtam végigcsinálni, az Expert+ pályákat még el se mertem indítani :D Szóval ezt így kell érteni, én jól szórakozok vele. Nem mértem egyébként, hogy hány ms a késésem játék közben.

    Ami gond, és amin egy dedikált 5 GHz-es router beszerzésével segíteni fogok (ez pár napon belül megtörténik, ezért nem mértem a késést a jelenlegi setuppal), az az, hogy pár percenként meg tud akadni pár tizedmásodpercre, tehát nem tudja stabilan fenntartani a streamet. Ez nyilván azért van, mert maga a csatorna, amin a Quest 2 csatlakozik, a többi eszköz igényeit is ki kell hogy szolgálja. Tehát komoly rekorddöntögetésbe most még nem kezdenék, mert ha egy ilyen akadás miatt elbukok egy kombót, akkor szívni fogom a fogam... Meglátjuk a dedikált routerrel - ha az eddig tapasztalt legjobb színvonal fenntartható lesz, akkor én már boldog vagyok :) Én egyébként a custom pályák hatására el is felejtettem már a natív Questes verziót, és szinte csak a PCVR-on keresztül nyomom a Beat Sabert most már.

    Egy másik gond, ami emlékeim szerint a natív verzióban nem jött elő az, hogy amikor nem akad a stream, időről időre akkor is csinál olyat, hogy elvágok egy kockát, de szellemként átmegy rajta a kard, és sértetlenül megússza. Ezt missnek számolja a játék, pedig a kard ott volt, ahol kellett lennie. Mindkét kontroller 70% felett van, most cseréltem akkumulátorra az alapelemeket és így is csinálja, de persze így is lehet akár valami tracking-gond, csak gyanúsan az a benyomásom, hogy ez a natív verzióban nem szokott előjönni. Lehet az is, hogy megakad a streamben pont a kontroller jeleinek továbítása és azért van ez, akkor tényleg a PCVR-mód sajátja ez. Most még nem tudom 100%-ra megerősíteni, de sok óra natív BS közben tényleg úgy emlékszem, hogy ez nem jött elő, csak a vezeték nélküli PCVR-nál. Erre valakinek tipp...? Egyáltalán előjön nálatok is?

    Szóval aki még hezitál, hogy wireless módban kipróbálja-e a Quest 2-es PCVR-t Virtual Desktopon keresztül, annak azt üzenem, hogy egy próbát tegyen vele bátran! :DD Az én abszolút nem ideális körülményeim között is nagyon jókat lehet játszani még a Beat Saberrel is, de próbáltam Pistol Whipet, BoxVR-t és Elven Assassint is, ezeknél annyira nem is zavaró a késés (mondjuk BoxVR-nál picit talán, de én ott sem érzékelem), és tökéletesen játszhatóak. Persze a képminőség lehetne jobb, azt nem tagadom, de majd a dedikált router... :) :) :C

    Intel Core i5-9600K | 56 GB RAM | RTX 4070 12GB | Oculus Quest 2 | Beat Saber magyar csúcs pár pályán :-)

Új hozzászólás Aktív témák