Új hozzászólás Aktív témák

  • BonFire

    veterán

    válasz GabN73 #8592 üzenetére

    Szerintem ViZion tanácsai mentén haladj. Ha ez tényleg ötperces munka, akkor talán nem olyan kár érte, ha kikukázod és nekikezdesz egy teljesen újnak.

    1) A fontválasztás ízlés kérdése, de ez egyszerűben pocsék. Plakátokon jobban mutat a széles (bold, black) talpatlan fontok. Én ilyeneket használnék.

    2) Semmiképpen nem használnék körvonalazásokat. A fontokat a kontraszttal emelném ki a háttérből. Mivel a háttér tuti fekete, a fontok lehetnek csupa fehérek. Így egyszerűen.

    3) A fröcskölt (és egyébként bármilyen) ecseteket ilyen munkák során egész nyugodtan elfelejtheted. Úgy néz ki, mintha az arra járó autók csapkodták volna össze hólével és latyakkal. A három mikrofonfej jó választás lehet egy buliba, ennyi elég is lenne. A dekorálást hagyd a dekoratőrökre.

    4) A szövegrendezést gondold át. Bántóan szimmetrikus az egész alkotás. A függőleges elrendezésű szöveg inkább zavaró. Hagyjál margókat!

    5) Nem tudom, hogy a "HERE" itt mint jelent. Ha a helyiség nevét, akkor oké, de ha az angol "here" szóra gondolunk, akkor nincs helye egy plakáton, ami amúgy magyar nyelvű. A hunglish plakátok a legrosszabbak. El kell dönteni: magyar vagy angol nyelvű plakátot akarunk, és csak az egyik nyelv legyen rajta. (Kivéve, ha nem kimondottan több nyelvű tájékoztatóról van szó.) Tehát a herének csak akkor van helye a plakáton, ha az a klub vagy kocsma neve, ami helyet ad a rendezvénynek.

    6) Lehetne több infó is a plakáton. Részemről az, hogy "ital akció" nem túlságosan vendégcsalogató. Ha kiírja, hogy vodka-narancs x Ft, whiskey-kóla x Ft, máris tudja az ember, melyik ital az akciós. Zsákbamacskát senki sem szereti.

    7) A nyitás: 12:00 és a zárás 12:00 nagyon zavaró és félreérthető. Ha éjfél az a 12, akkor a kettőt meg lehet egymástól különböztetni. Pl 0-24. Nyitás 0:00 és zárás 24:00. Így már egyértelműbb. Ha déli a nyitás és a zárás is, akkor érdemesebb úgy kiírni, hogy a buli 24 órán át tart, nyitás déli 12:00-kor. Így egyértelműbb.

    8) A "nyitó bula" az elírás, vagy szójáték? Én utóbbira tippelek, de pl előbbire asszociálok. ami nem feltétlen jó.

    A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

Új hozzászólás Aktív témák