Új hozzászólás Aktív témák

  • V/

    Topikgazda

    válasz marton.m #54428 üzenetére

    Ha az IOSS szám az AlIexpress száma (IM52800025569) akkor jogtalan az áfa levonása a FEDEX-nek. Az AliExpresstől mivel ők előbb szedték be és az a pénz jön a maygar NAV-hoz atz EU-s adóhatósági vonalon nem lehet visszakérni, hiszen ők az EU-s szabályozás szerint jártak el, a FEDEX az aki nem tartotta be. A buta postások is mondogatnak ilyet, a buta Fedex is ismételgeti de jogilag ők csinálták rosszul, szóval ez félrevezetés.

    Az AliExpress-től nem igényelhetjük vissza az áfát, azért mert itt nálunk valaki újból beszedi és azt mondogatja. Nem teszi lehetővé a jogi helyzet.

    A FEDEX vámolási eljárást is felügyeli a NAV ott kell panaszt tenni ellenük. Kell minden okmány tőlük, a szállítólevél is, de a vám-árúnyilatkozat az elsődleges okmány, nem a szállítólevél.
    Tehát át kell venned, azért még egy telefonbeszélhógetésben utoljára megemlítheted nekik hogy mivel nem hajlandók a jogszabályokat betartani ezért panaszt fogsz tenni ellenük a NAV-nál.
    A vámparitásos dolgot moshatják össze az áfa fizetéssel, ott annál van az hogy a vámot (nem az áfát) vagy a feladó vagy a címzett fizeti. Mivel 150 €-ig nincs vám, ezért ennek nincs semmi jelentősége.
    Amit elkérhetnek pénzt az a vámügyintézési díjuk.

    Sajnos úgy néz ki hogy a FEDEX is itt nálunk a korlátolt gondolkodásúak gyülekezete. Kerülendőek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák