Új hozzászólás Aktív témák

  • FoxiestFox

    félisten

    válasz arn #101824 üzenetére

    Hát ja, az átlagembernek nagy win volt az LCD, de igazából mindenkinek, aki szöveggel dolgozik, és jó ideje már grafikai munkára is pöpecek.

    A gamereknek viszont olyan volt ez a váltás, mint a 90-es évekre beérő minőségi hanyatlás a billentyűzeteknél. Mechák ki -> gumidóm be. Kiöntve a gyerek a vízzel együtt.

    Persze e-sportra azért sokáig húzta a CRT, mert ott számított, de aztán következett a többségnek kb két évtizednyi gaming feketék nélkül, beépített motion blurrel, magas válaszidővel, pocsék betekintési szöggel, de legalább szép lett a szöveg és lett hely az asztalon. Meh.

    Mindez rám is vonatkozik amúgy, én is elengedtem a CRT-t anno mint mindenki (főleg hogy én a pc-t is sok időre elengedtem, szinte csak laptopokat használtam), 2021-ben kezdtem regresszálni vissza hozzájuk, mikor felmerült bennem a retro gaming ötlete éraszerű körülmények között, és vettem egy Compaq P920 CRT-t (Diamontron).
    Bekapcsoltam, kicsit pöcögtettem, na mondom ilyen nincs baszki hogy ez így tud kinézni 640x480-tól 1440p-ig.
    Napok alatt beérett bennem az ötlet hogy megnézzem, vajon mit tud ez modern játékokkal, vettem egy másodlagos videokártyát a gépembe, amin még van dsub, így azokban a játékokban, amiket sikerült áthúznom egyik asztalról a másikra (hogy az erősebb GPU megtartsa a workloadot), meg kellett állapítanom, hogy mekkora ballépés volt elengedni ezt, ha a PC-hez csak játszani ülök le, és nem kell se jó nappali használhatóság, se tűéles szöveg, de kellenek gyönyörű színek, instant válaszidő, legendás motion clarity, és felbontási rugalmasság.

    Évekig felváltva használgattam az Eizo IPS-em és a CRT-t, előbbin dolgoztam, utóbbin gémeltem, de csak tavaly év vége felé sikerült szert tennem a két koronaékszeremre, az iiyama Vision Masteremre és az Eizo T966-ra, utóbbi olyan szinten agybeteg minőségű képet produkál, hogy az egész sarkom átrendeztem, csak hogy fő monitor lehessen, az IPS pedig lekerült az asztalról, a munkám pedig egy 17"-es laptopon végzem :))

    Tök sokan voltak nálam megvenni ezt-azt, általában jön a wtf mi az a monitor kérdés, akkor indítok egy játékot és el kell kapnom az állakat. :DD A többségben a vibráló homályos kazán címszó alatt maradt meg a CRT, úgyhogy szokott lenni meglepődés azon, mit tud egy ilyen tech végi modell.

    Na CRT blog off, majd ha mind kihullott alólam, jövök oled emu kérdésekkel, de addig nem adnám semmiért.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák