Új hozzászólás Aktív témák

  • Tim82

    nagyúr

    sEz a "használhatóság vs retro"-téma mindig is érdekelt. Szívesen foglalkoznék pl. egy Amiga 1200-zal (csak én beletennék PPC-s bővítőkártyát stb.) és megnézném, hogy alapfeladatokra (netezés (flash nélkül), zenehallgatás (mp3 - nyilván írtak azért olyan programot Amigára, ami kezeli ezt a formátumot), szövegszerkesztés stb.) mennyire jó használni. Általában alaptétel, hogy ha valakinek csak ilyen feladatokra kellene gép, akkor vastagon elég PC-vonalon egy Pentium III-as, 512 MB - 1 GB RAM-mal (bár azt hiszem, ennyit csak Tualatin-ready alaplapok kezelnek le biztosan), Windows XP-vel vagy egy könnyedebb Ubuntu-származékkal.

    Pénteken egyébként egy barátom 12" G4 PowerBook-ját próbáltuk kipofozni. Tetűlassú, melegszik, mint a veszedelem, a benne lévő (valószínűleg 4200rpm-es) Hitachi IDE notivinyó halódik, a slot-in-es combo drive-ja pedig annyira ócska, hogy benyelt egy OS X Tiger telepítőlemezt, amiről próbáltuk volna javítani a vinyót. (OS X alól vinyójavításhoz ugyanis telepítőlemezről futtatott lemezkarbantartás kell...)

    Bár az a gép sem egészen a retró kategória, de a Thinkpad-jeimnél az Apple 2006-os platformváltása miatt közelebb van hozzá. :)

    "You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Új hozzászólás Aktív témák