Új hozzászólás Aktív témák

  • Yutani

    nagyúr

    válasz bacsis #4648 üzenetére

    Szerintem tévúton jársz kolléga!

    Ezek az Upgrade lapok úgy jöhettek létre, hogy Socket A fronton a VIA KT600 és KT880, Socket 754 esetében pedig néhány VIA, SiS és ULi chipset lehetővé tette nekik, hogy a kártyás megoldással fejlettebb CPU-t lehessen belerakni az alaplapba.

    Viszont ez is kétféleképpen működött:

    - Socket A esetén csakis S754 A64 procit lehetett kártyán hozzáilleszteni egy többérintkezős foglalatba. Ekkor az alaplapon a déli híd funkciója megmaradt, a 754 kártyán lévő északi híd pedig átvette a S462 északi hídjától a vezérlést. Ez kellett is, mert az AsRock 754Bridge északi hídja vezértelte az AGP-t, az IMC meg ugye a prociban volt, míg a KT600/KT880 északi hídja a tartalmazta az AGP vezérlőt és a memóriavezérlőt is.
    Fontos volt, hogy a VIA déli hídjai illeszthetők voltak a K7 és a K8 chipsetekhez is.

    - A Socket 754 Uprgrade alaplapoknál már egyszerűbb volt a helyzet, itt egy sima AGP csatolóhoz hasonló csatlakozóba kellett beletolni a S939 vagy AM2 CPU kártyát. Igazából mindössze csak a memória és a CPU (+ a tápfesz előállításáért felelős áramkörök) került fel a kártyára, mert mindhárom socket esetén a memóriavezérlő a CPU-ban van, és gyakorlatilag a chipset képes kiszolgálni így bármelyik variánst.

    [ Szerkesztve ]

    #tarcsad

Új hozzászólás Aktív témák