Új hozzászólás Aktív témák

  • r0b3r

    senior tag

    Ha már önszopatás... :DDD Próbálok valami rendszert telepíteni egy 286 és egy 386-osra. A 386-osban egy Conner 85Mb-os vinyó van. Valami beakadhatott neki, mert szépen lehet partíciót létrehozni fdisk-el, formázni. Floppyról bootolva látszik a meghajtó, másolni lehet rá, látszólag semmi gondja, de ha vinyóról szeretném indítani a rendszert, akkor kiírja, hogy indítsam el a BootStar Setup programot. C: Primary, FAT16, aktiválva. :( Még windows-os partíció manager programokat is próbáltam, de eddig semmi nem tudta leszedni ennek a PartStar Bootmanager-nek a maradékát. A PartStar meg nem indul Coprocessor nélkül. :DDD DOS-os partíció managert meg már alig találok, szóval ezt egy kicsit félreraktam. Tudtok valami megoldást ami kipucolná az MBR-t? Ha egyáltalán ott van a gond.

    [A 286-os gép] kapott egy floppy meghajtót, de ott meg kiderült, hogy miután kicseréltem az alaplapi elemet, beforrasztottam az újat, és a következő indításkor még vinyó és floppy nélkül elmentettem a BIOS beállításait, azóta nem tudok visszalépni a BIOS-ba. :( Próbáltam már az összes létező jumpert, felirat persze nincs, hogy melyik lehet a CMOS Reset, de nem jártam sikerrel. A szokásos F1, F2, F12, Del, stb billentyűparancsokra nem lép be. Indítás után a " Select 1 Wait state Memory" után megáll. A képen látható "Invalid configuration..." felirat már nincs ott, régebbi kép. Vinyó, floppy, billentyűzet önteszt van, de később semmi. Megáll.

    Ha lehúzom a meghajtókat, akkor sincs változás. Szerintetek vége a lapnak, vagy valahogy elő lehetne csalni a BIOS-t? :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák