Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz FoxiestFox #77198 üzenetére

    Nekem nem voltak efféle aggályaim, főleg nem Cipruson. Ott ugyanis rengeteg külföldi dolgozik, és mégis az ottaniaknak jut a pénz. Sok Bulgár, meg magyar végezte a tényleges melók, a helyiek meg mindig csak főnökök voltak akik képtelenek voltak érdemi munkát végezni, ellenben 3-4× annyit kerestek mint mi.
    Azt a munkát amit én vettem el egy helyitől azt egyik helyi se akarta volna, pedig elég jó munkám volt, pincér, majd főpincér voltam. Egyáltalán nem cseréltem volna a kertészekkel, takarítókkal, de még a konyhai kisegítőkkel sem.
    A helyiek a munkaidőt is sajátosan értelmezik, volt olyan kedves kollegina aki napi 1,5 órára járt be "dolgozni", és kétszer annyit keresett mint én, aki reggel 7-től este 10ig nyomtam, heti 6 napban, de mikor főszezon volt, akkor 41 napig szabadnap nélkül.
    De szép példa volt a telefon boltos csaj is, 9-től 13:00-ig kellett volna nyitva legyen, 11:56kor mikor odaértem ő már zárt, mert megy haza ebédelni. Mondom neki h de 1ig kéne nyitva legyen, hát őt az nem érdekli, eleget volt már nyitva ma, majd menjek vissza másnap.

    De szerintem az sem véletlen, hogy pl Ausztriában ahol dolgoztam magyarul simán el lehetett lenni, mert szószerint a cég fele magyarok voltak, a többi meg litván, lengyel, román. De mesélhetnék Spanyolországról, Máltáról, Németországról és Szlovákiáról is. (egy pár országban már dolgoztam)

    Ami az alapjövedelmet illeti, 10+ éve ismerem a koncepciót és egy időben nagyon terjesztettem, meg mellette álltam, de egy nagy baj van vele : ugyanaz ami a CSOKkal babaváróval és társaival : Attól kezdve, hogy meglenne, beleépülne mindennek az árába. Gondolj csak bele amikor a havi albérlet alapjövedelem+1ft-tól indulna mindenhol... A kenyér 400ft helyett 600ft lenne, mert úgyis van alapjövedelmed, meg tudod fizetni. Félek, hogy a rendszernek efféle rongálása lenne, pedig igazából alapjövedelmmel minden piac felpezsdülne, elvégre jóval több lenne a fizetőképes kereslet. A középosztály szerintem hosszútávon kiszélesedne, és a mélyszegény réteg pedig akár el is tűnhetne.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák