Új hozzászólás Aktív témák

  • petakpa1

    őstag

    válasz vinibali #7153 üzenetére

    Na egyenlőre letettem a tuningról, az alábbiak miatt:

    1) DVI/HDMI vagy HDMI/HDMI kábelt használva nem tudok belépni a BIOS-ba. A post screen-en nyomok egy del-t, a képernyőn fennt ragad a post screen, és nem csinál semmit, csak resettel vagy Ctrl+Alt+Del-el lehet újraindítani. Ha Dsub kábelen is lógott moncsi indításkor, akkor post screen-t mind a kettőre kiteszi, de ha del-t nyomok, akkor digitálison marad a post screen hulla mereven, míg analógon megjelenik a Bios, és tudok vele machinálni. Lehetséges, hogy LCD TV-mel való inkompatibilitás az oka ennek... Mivel digitális bemenetet fogadó másik moncsim nincs, így ennek nem tudok utánna járni.

    2) Mint említettem a gép egy htpc, és egy Sharp LC-35D44E LCD TV-re van kötve. Ha Dsub/Dsub kábellel kötöm össze, akkor a kép tűéles és a TV natív felbontásában tudom használni, azaz 1360x768-ban.
    Ha viszont DVI/HDMI vagy HDMI/HDMI kábelt használva kötöm az LCD TV-re, akkor a kép nem tiszta. Sehogy sem sikerül összelőnöm a két eszközt, hogy ugyanolyan tűéles legyen a kép mint analógon. Próbáltam 1280x720-ban is, mert ezt az alap HDTV szabványt minden LCD TV ismernie kell, de azzal se jobb. Neten utánna olvasgattam és elméletileg lennie kéne, egy PC Mode, vagy dot by dot beállításnak a TV-n, és akkor elméletileg ugyanazt a képet kéne kiadnia, amit megkap a HDMI-n, de nem találok ilyet sehol se a TV menüjében. Majd teszek fel képeket is mind az analóg, mind a digitális kábel esetén kiadott képről. Tehát digitális összeköttetés kilőve.

    3) Az analóg kábel viszont ütközik a tuninggal. Mint korábban írtam, az LCD TV csak 60 Hz-es frissítési frekin ad képet, ha viszont elkezdem emelni az FSB-t akárcsak pár MHz-el is, akkor a képfrissítási freki is elkezd arányosan felmenni, 62, 65 .. stb Hz-re így nincs kép az LCD TV-n. Tehát FSB tuning is kilőve.

    Amit el tudtam érni, az annyi, hogy az alaplapon lévő TPU kapcsolót, vagy a Bios-ban lévő OC Tuner automatikus tuningfunkciót használva. FSB-t fellöktem 107-re, míg a GPU-t 444->457-re. A magas fsb miatt analóg kábelt használva így sincs kép, de ha FSB-t visszaveszem 100-ra, akkor GPU még marad 457 MHz-en.
    Összefoglalva hangyaf*sznyit tudtam tuningolni:
    FSB=100
    Multi=24x
    CPU=2400 MHz (ez ugye a Turbo Core frekije az A6-3500-nak)
    GPU=457 MHz (3% tuning)
    Memo=1866 MHz
    Jó hír, hogy mindezt alapfeszen tudja, sőt a ha nincs terhelve, akkor szépen vissza is veszi a proci a feszt 1,4->1,0-ra, így baromira csendes, alig pörögnek a ventik terhelés nélkül.

    3 dolgon gondolkozom:
    a) veszek egy normális moncsit, és azt használva megpróbálom tuningolni digitális monitorkimenetet használva. De ugye a magas FSB miatt ez esetben is elvesztem az AHCI-t és a USB3-at
    b) veszek egy Radeon HD6670-et és arra kötöm az LCD TV-t, így FSB tuning nem fogja befojásolni a monitor frissítési frekit + Hybrid CF rendszerem lesz. Mondjuk ehhez Win7-is kellene.
    c) veszek egy A8-3870K-t, amiben mind a CPU mind a GPU szorzó nyitott, így FSB emelése nélkül tudom az APU mindkét részét tuningolni.
    Vagy b) és c) együtt:DDD

    "... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))

Új hozzászólás Aktív témák