Új hozzászólás Aktív témák

  • kireka

    tag

    válasz Anubis_9 #2790 üzenetére

    Elég perverz az elgondolás, azonos teljesítményű CPU-ra upgradelni teljes rendszercserével, ha a későbbi fejlesztés a cél akkor ugyan a legjobb platform az am4, de amit most kapsz a pénzedért...
    Én is haswellről váltottam, de egy 2+2 magos 1.7 GHz-es példányról 4+0 magos 3.5GHz-re (2200G), így minden téren masszív az előrelépés, de a biztonság kedvéért a ram-ot és az ssd-t is megdupláztam, emellett van egy alaplapi Nahimic hangchip-pem amiben nem az a legjobb funkció hogy ki lehet kapcsolni...

    3,8 GHz még teljesen ok, de a 3,9-es betonstabilitáshoz nekem kell vagy 1,45-1,50Volt, nem is használom.
    4GHz en kb egyszálas teszteket tudok futtatni, a 3. magom elég gyenge, de a hő miatt a többi is destabilizálódik, vízzel lehetne meglépni egy veszélyesen magas feszültség mellett.
    A 2400G szerintem válogatott, mert az enyém 1,51Voltot ad a 3,7GHz-hez, szóval itt a vége a gyári tuningnak, nem lenne lehetőség a 3,9-es turbóra és a fórumokon is ezt olvasni, hogy a 2200G nem megy 4000-en a 2400G viszont igen.

    A G-s prociknak kissé limitált a VGA támogatása, csak ritkább időközönként kapnak frissítést, többen panaszkodtak inverz szin bug-ra néhány játékban, kötve vagy windows 10-hez, nagyjából abból is a legújabb verzióhoz, csak hogy felmenjen a driver. Az egyszálas teljesítményben lesz 10%+ visszalépés, ami legalább annyira fontos, mint a 4 plusz szál. Előrelépés lehetne később egy újabb APU-val, de egyelőre nincsenek bíztató hírek, ezek eleve low end chipek, soká lesz ütős 7nm-es új APU, még az is lehet hogy a 7nm első körben túl drága lesz és valamit gyártani kell a szerződött 12nm-es technológián szóval borúsak a kilátások.

    Mi a gond a külön GPU val?
    https://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gt-1030/specifications ebből még passziv hűtésű is van és 20-30 W közötti tdp-vel jönnek. Szerintem még windows 7-es támogatás is van és onnan felfelé is minden könnyedebb driver fronton. A teljesítmény azonos 2400G-vel.

    Mindezek ellenére videózásban nagyon otthon van az APU tele a legmodernebb funkciókkal, nálam soha semmilyen gond-akadás-reccenés nem volt. A beépített intel IGP-nél voltak megmagyarázhatatlan dolgok, pl a képernyő újrainicializálása, dekódolási hibák, reccenések, vagy a minőségi deinterlace hiánya a 1080i anyagokhoz.

    Jut eszembe nagyon ritkán marad pici kosz- vonaltöredék az asztalon az ablakok nyitása-zárása-mozgatása közben ez bug, vagy túlhajtott igp/ram-ra utal?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák