Új hozzászólás Aktív témák

  • kireka

    tag

    válasz solfilo #2822 üzenetére

    Én már hozzáedződtem az intel grafikán, hogy csak akkor megy a hdmi-vel ha éppen úgy tartja kedve, de ha kikapcsoltam újra 6x reboot, tv ki-be kapcsolás, kábel dugdosás, hajtépés, egyszercsak elkapja, onnan megy.
    Ryzennel is mintha csinálta volna-nem biztos- de az utóbbi hónapokban pöpecül megy, látom az alaplapi grafikát, a bootot, de a BIOS-t soha nem hozta be.
    Szereztem egy DVI-D(alaplap) - VGA (tv) kábelt (kb 2500Ft) és azzal turkálom a biost, viszont azzal meg nincs rendes képem windowsban, csak zaj 5mp-2mp kép-zaj5mp-2mpkép körbe körbe, akármilyen felbontást is választok, szóval a hdmi egy nagy szívás, átalakító kábelek/csatlakozok (mindenről-mindenre, esetedben DP-VGA ?) viszont vannak nem túl nagy pénzért, keress rá ebay-en, de nem tudom van-e amelyik tökéletesen tenné a dolgát, nem csak kényszermegoldás.
    Használtam RX560-al is, és az Intel IGP-vel ott csak 2 értelmes felbontás volt a játékokban, Ryzennel van választék és még frissítési frekvencia is 17 Hz :D 38 Hz 50 és 60Hz. Le vagyok nyűgözve. Windows asztalt is fel tudtam tenni 900p-be ami piszok nagy ugrás a 720p-hez képest. Játékokban is, mintha egy másik játék lenne annyival jobb a kép 900p-ben. 1080-ban sajna nem tudok mindent használható méretűre skálázni, játékoknál meg DDR4 limit-VGA limit miatt nem megy jól.

    A régi (analóg) szép időkben volt egymillió felbontás és frissítési frekvencia, és mindig volt kép. Ha a DP olyan jó mint a régi jó vga akkor én vadásznék olyan monitort, nem szivatnám magam a hdmi-vel, bár most lekopogom egész élhető. (lenne ha nem kellett volna BIOSt resetelni, az eldurrant tápegységet helyettesítő mini tápegység miatt és nem lenne azóta is még mindig alapon (2400) a ram freki).

Új hozzászólás Aktív témák