Új hozzászólás Aktív témák

  • joysefke

    veterán

    válasz IzI #2839 üzenetére

    Buildzoid 1.25V-ot ajánlott SoC-ra azzal a megjegyzéssel hogy kevesebb is elég lenne. Nálam most 1.2V van beállítva. Nálad a második Hwinfo64-es képen 1.248V-ot látok, ami összhangban van a Buildzoidos ajánlással.

    Én is beállítottam a Buildzoid timingeket és most bőszen futtatom az y-cruncher stress tesztjét, de nem tudom, hogy minden résztesztet érdemes-e futtatni vagy csak azt amit memória intenzívnek mond. Erre nem láttam ajánlást.

    Akárhogyis az y-crunchert majd hagyom éjszakára futni mielőtt kijelenteném hogy stabil a memoria controller. (meg amiket még itt ajánlottak)

    Most egyelőre addig nem fogom tovább eröltetni a CPU tuningot amíg nem vagyok teljesen biztos benne, hogy stabil a memória.
    ----

    Nálam egyelőre az MSI féle Thermal target 85 és egy 65W-os TDP van beállítva, ez valahogy magával hoz egy '-10' all core CO-t. Így single core boostol 5.5GHz-re. Hűthetőségben egy álom.

    Multi core nem nagyon izgat, jelenleg CB23-ban ~18500 körül hoz. Ezt fel lehetne szenvedni finomhangolással kicsivel 20000 fölé, de nem látom értelmét. ~10%, de ott már hallanám a hűtőmet.

    Engem inkább a single core 5700MHz izgat, feltéve hogy stabilan össze lehet hozni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák