Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz Departed #9009 üzenetére

    Mondom, hasonló teljesítménykategóriában játszik. De az marhára nem "átnevezés", ahogy írtad, amikor egy elsőgenerációs GCN-ből csinálnak egy 3. generációs GCN-t, rakás új fejlesztéssel, majdnem egy milliárd tranzisztort bepakolva a korábbiak mellé.
    Csak pár kiragadott példa... 2db egyszerű 1soros ACE helyett 8db 8 soros, ami compute effekteknél jóval hatékonyabb ütemezést biztosít, fejlesztett memória-tömörítés textúráknál, dupla setup rész, hatékonyabbá tett belső felépítés, és pár extra képesség, mint pl. a GPU-Preempció, ami pl. VR technológiáknál lehet igazán fontos tényező.

    Az nem kérdés, hogy jelenleg túl van árazva itthon (!!!!!) akár a 280X, akár a 285, de erről meg nem a kártyák tehetnek. :N Bár ha jobban belegondolsz, a frissen bejelentett GTX960 is ennyibe kerül, ami még rossz viccnek is nagyon rossz vicc.

    (#9012) Departed: Ha csak az FPS számok érdekelnek.... Akkor persze, nem lesz nagy csoda, mivel ahogy írtam, ugyanaz a teljesítménykategória, csak egy átdolgozott, modernebb, okosabb GPU-val.

Új hozzászólás Aktív témák