Új hozzászólás Aktív témák

  • esicyhun

    tag

    válasz esicyhun #83371 üzenetére

    Nos, ez a box (X96 max Plus), nem alkalmas arra, hogy tartósan memóriakártyáról működjön rajta a CoreElec. Egy nap áramtalanítás után elfelejti, hogy benne van az olvasóban, ismét az android jön be. Mivel nincs rootolva, nem tudom egyszerűen pl. egy reboot to libreelec-cel újrabootoltatni SD-ről.
    Érdekes, hogy pendrive használatával nem jelentkezik ez a hiba, arról ha egyszer beindult a CoreElec, mindig menni fog. Valami rendszerszinten el van cseszve az SD-ről való bootolásról (rohadt nehezen fogja fel, hogy onnan induljon). Android alatt viszont teljesen jó az SD kezelés. Korábbi boxaim sosem felejtették el az SD-ről bootolást, ez a box egy csoda. :)
    Mindegy, használom pendrájvról, igaz így nem marad szabad USB-m, bár valószínűleg nem is fog kellene (de a tudat zavar :) ).
    Elsőre CoreEleccel próbálkozóknak szerintem nem igazán ajánlott box, elég sok apró szívás van vele:
    1. Iszonyú nehezen bootol be SD-ről.
    2. Az állandó HDR alapból be van kapcsolva, és csak Android alatt lehet kikapcsolni. (Ha valaki leirtja a gyári droidot, többé nem fogja tudni ezt kikapcsolni, a CE alatti HDR beállításokat a droid "HDR always ON" felülírja.
    3. Eléggé melegszik, a 60 FPS-es film 20 perce után majd 80 fokos volt. Majd szórakozni kell a hűtéssel is.
    4. Android nem rootolt.
    Egy szó mint száz, igazi barkácsbox. :) Lehet csak az én példányom ilyen érdekes darab, de én nem venném meg még egyszer, még akkor sem, ha 13000 Ft volt.
    UI: ha valaki sosem áramtalanítja, lehet ezek nem zavaró hibák, de én nem akarom úgy használni. Mint pl. a HDMI CEC-t sem szeretem, ami sokaknál nagyon népszerű.

Új hozzászólás Aktív témák