Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr Dini

    addikt

    LOGOUT blog

    válasz Peterhappy #119937 üzenetére

    Szia!

    Ezt a felvétést inkább PC oldalról érdemes megközelíteni, ugyanis a kliensre (Android) csupán egy lejátszó szükséges hozzá (pl.: MX Player, VLC Mobile etc). A PC-s VLC pont tud közvetítést (fájl tallózásnál a Lejátszás gomb legördülő listájában kell a közvetítést választani, ami ugyan wifi-n, de képes a feladatra. Viszont annak idején, amikor teszteltem pár HD .mkv fájjlal, akkor valószínűleg a transzkódolás MP3-ba, a stream és a kliens bufferje miatt sajnos késett a streamelt hang, ezért kicsit élvezhetetlenné vált a hang.

    @Somatom

    Amennyiben a Kodi Linuxon fut, illetve az Alsa kimenet aktív, úgy elkülldhető a hang az ffmpeg-nek, ami esetelegesen transzkódolja a hangot, majd elküldi shout/ezstream segítségével egy icecast2 webrádiónak, ahonnan már játszhatják is a kliensek MP3-ban a hangot. A probléma csak az, hogy ez a művelet ténylegesen Linuxos Kodi-ra korlátozott, illetve szükséges hozzá, hogy az adott eszköz processzora tudjon transzkódolni. Illetve egy icecast szerver is szükséges hozzá. Más megoldásról nem tudok... Esetleg ha van virtuális hangkártya célszoftver a PC-re, akkor megoldható, de az is sok erőforrás, illetve a késés itt is jelentős lehet.

    A Kodi egyébként sajnos zártabb (egyébként Ő is ffmpeg library-vel dolgozik), pláne Androidra. Nem működnek a bináris (C-ben/C++-ban írt) kiegészítők egy érthető, ámbár ebben az esetben szomorú Google lépés miatt. A Droid ugyanis noexec-cel csatlja fel a felhasználói tárhelyet/data partíción az app mappáját/SD kártyát, s a Kodi root nélkül csak ide tudná elhelyezni a binárisokat. A noexec miatt viszont nem lehet futtatni semmit sem, így többek között icecastot sem vagyunk képesek közvetlenül az eszközön futtatni root nélkül. Az egyetlen megoldás jelenleg erre, hogy a fejlesztő közvetlenül az APK-ba helyezi el a binárisokat (sok alkalmazás él ezzel, pl Servers Ultimate Pro). De ez a Kodi esetében nem megoldás, ahol ezernyi addon telepítése közül lehet választani...

    [ Szerkesztve ]

    Eleinte angol billentzuyetet akartam. De aztán megismerkedtem a nagy 'Ő'-vel!

Új hozzászólás Aktív témák