Új hozzászólás Aktív témák

  • mrgergoke

    aktív tag

    Sziasztok!

    Eddig csupa dual-sim kínai ketyerém volt, de most szeretnék valami olyat venni, amit teljes egészében, hibamentesen tudok itthon használni. Már amennyire ez androidon lehetséges. Most egy THL 5000-et használok, de váltani szeretnék.

    Legalább 1-1.5 évre keresek androidos telefont. Nem baj, ha csak egy SIM-es, 4G nem lényeg. NFC és infra jó, ha van, de nem feltétel. Üzemidőben legalább (!) 5 óra kijelzőidőre legyen képes az én felhasználásom mellett, ami nagyjából: e-mail és egyéb szinkronizáció 3G kapcsolattal, vagy wifivel nonstop, cellainfó alapján (tehát energiatakarékosan) helymeghatározás nontop (ha elveszíteném esetleg), gyakori mail- és FB-nézegetés és nagyon sok messenger-özés (így elképesztően fontos, hogy ne dobáljon le a hálózatról folyton, mint ahogyan a kínaiak teszik), sok netezés, gyakorlatilag 0 játék, és viszonylag gyakori térképhasználat (nem navigáció).
    IP minősítés nem lényeg. 5"-nél nem szeretnék nagyobb telefont, esetleg 5.2" még beleférhet, lefelé nagyon indokolt esetben 4.5" az alja. Konkrétan 5" lenne a legjobb, felbontás édesmindegy, tőlem qHD is lehet. Nem vagyok rányomulva a CPU magok számára, viszont fontos a gördülékeny használat, pöccre induljanak a dolgok. A kamera esetén elvárás legalább 12-13 MPx, és minőségi képek (nekem ez már annak számít), mert a blogoláshoz a telefon kameráját használom. Villanófényt csak éjjel használok esetenként, nagyon jó lenne, ha ez sem maradna le a telefonról.
    Mostanában rászoktam a telefonos zenehallgatásra, így fontosabb szempont, hogy fülessel jól szóljon (basszközpontú vagyok, de azért nem botfülű, M2 aqua tetszett). Értesítési LED különösen fontos lenne, előlapi kamera nem lényeg. Külön nagy piros pont ha működne a GPS-sze (ilyen kínaim még nem volt).

    Most gyakorlatilag leírtam egy nem létező telefon specifikációját, ezzel tisztában vagyok. A fentiek bármelyikéből hajlandó vagyok engedni, és kompromisszumot kötni, ha legalább ehhez hasonló telefont sikerült találnunk. A keret durván 60.000 forint, nagyon-nagyon maximum 70k.

    Köszönöm a segítséget! :)

    https://rendeljkinait.hu/

Új hozzászólás Aktív témák