Új hozzászólás Aktív témák

  • Upo

    addikt

    válasz fateless #139658 üzenetére

    Nincs híre. Amit linkeltél az nem az. A licenc lejárt, nem hosszabbították meg. Amit linkeltem, az a hivatalos jogforrás (a federalregister.gov az ami nálunk a közlöny), és szó nincs hosszabbításról. De ha valamit találtál, akkor linkeld be onnan.
    "A GMS-es felhasználói élmény nem fog változni, mivel a Huawei a jövőbeli frissítésekkel garantálja az API-k kompatibilitását és következetességét."
    Igen, ez a GMS kompatibilis Huawei API-n keresztül, a Huawei ökoszisztémába.
    A Google szolgáltatásokat meg böngészőn keresztül lehet elérni.
    Persze hogy menni fognak a GMS alapú alkalmazások, ahogy a MicroG alatt is mennek, úgy a HMS alatt is fognak. De nem a Google van a háttérben.

    A régebben gyártott Google licences készülékeket nyilván nem kell összeszedni a raktárakból és bezúzni, és egy darabig menni fog a google play rajtuk, amíg hagyják hogy a Temporary Licence lejárta után is menjen. Most lazázási időszak van, le kellett volna lőnie a Google-nek a GMS szolgáltatásokat a Huawei felé, de nem tették. De ahogy valami szankciót belengetnek, nyilván abban a pillanatban nyomják meg az entert a tiltáson.

    Tehát attól, hogy most még megy az ami a jog szerint nem mehetne, az nem jelenti azt, hogy menni is fog. Csak idő kérdése.
    De nem csak a telefonokal van gond, az internet szolgáltatóknak is cserélniük kellett a Huawei és ZTE eszközeiket. A kis helyi szolgáltatók kaptak haladékot, mivel anyagilag nem tudják megtenni. Erre belengettek kormányzati programot, állami pénzből cserélik le a helyi kis szolgáltatók berendezéseit. Számítok arra is, hogy legkésőbb mire ez az átállás befejeződik, addigra a Google nyakát is megszorongatják, azután már csak az alternatív vagy kerülő megoldások fognak működni. Az átlag felhasználóknál ez meg a böngészős Google elérést fogja jelenteni. Nyilván a Google húzza amíg tudja, a Huawei felhasználók nagyon sokan vannak, iszonyatos mennyiségű adattól esnek el nélkülük.

    Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

Új hozzászólás Aktív témák