Új hozzászólás Aktív témák

  • zoollerman

    csendes tag

    Sziasztok!

    Segítséget szeretnék kérni, szerelésben jártas fórumtárstól. Adott egy Lenovo A760, aminek egy hét után meghalni látszik a kijelzője, bár reménykedem hogy még sem. A kép széle halványan villódzik, középen jóval sötétebb a tónus, és az egész szellemképes. A képeken látható "beégés" szerű tünet idővel halványul, de mindig felváltja a később megnyitott, majd háttérbe került kép. Abban reménykedtem hogy esetleg kontakt hiba, de szétkaptam megpiszkáltam a csokit, semmi hiba. A fő kérdések a következők:

    1. Azt gondolom hogy ez hardver hiba, de ha kicserélem a kijelzőt (talán menni fog, varrógép műszerész vagyok, az meg ugye majdnem android...) akkor nem fogja egy hét után az új kijelzőt is megfőzni az esetleg hibás vezérlés?

    2. Érdemes nekem nekilátni tudva azt, hogy elvben a garanciát vállalná a kínai eladó, viszont az oda vissza kb 2 hónap. Egy kijelzőt beszerzek 2 hét alatt.

    3. Elég sok hasonló IdeaPhone screen problémával keresik a Lenovo hivatalos fórumát, pl A780 esetében egyenesen "Mass defect" - ről beszélnek az orosz romgyárosok.

    Szóval tud valaki tanácsot adni?

    Ps.: Recowery képernyő is ugyanezt csinálja.

Új hozzászólás Aktív témák