Új hozzászólás Aktív témák

  • molnardenes

    tag

    Sziasztok!
    Mivel ezt a fórumot is olvastam, mielőtt rendeltem egy noname telefont a világ túloldaláról, és a tájékozódás hasznomra vált, gondoltam, most megosztom én is a tapasztalataimat a 1,5 hónapja megérkezett Jiake JK11 telefonról, hátha valaki gondolkodik benne. A specifikációját nem írom le, az google-lal is megy.
    Szóval a telefon tényleg nagyon gyors, és erős, ahogy a youtube videókon is látni, akadást eddig nem tapasztaltam, igaz, nem játszom vele. A hangszóró eléggé halk volt, és a mikrofont is feljebb kellett húzni, mert a másik oldalon is panaszkodtak, hogy nem hallanak rendesen. Ezekhez a beállításokhoz természetesen rootolni kellett a telefont, és telepíteni a mobileuncle app-ot.
    Szintén a mobileuncle-val próbáltam javítani a GPS problémáit, de sikertelenül - az antenna gyenge, ennyit tud. Hogy ez mit jelent? Sima helymeghatározásra és lassabb sebességnél navigálásra (bicikli), gps követésre még alkalmas, de autós navigálásnál fél percenként elveszti a jelet még tiszta időben is, illetve elég pontatlanul mutatja a helyzetet. Ebben nagy visszalépés az eddigi xperia pro-mhoz képest.
    A kamerája sem annyira acélos, mint a pro-é volt. 5MP, a részletgazdagság elég savanyú, vonalélesség terén is akadályokkal küzd, a dinamikatartománya pedig vérszegény. A többi paramétere szoftveresen javítható, azokról nem szólnék. Nappali fénynél azért még jól használható, de a Sony több mint kétéves technikájával sem veszi fel a versenyt.
    Egyes webshopokban IPS kijelzőt írnak hozzá, de az enyémben biztos nem az van, inkább amoled. Az IPS vagy elírás, vagy esetleg szerelik azzal is, nem tudom.
    Ha már kijelző, kis megszokást igényelt, hogy egy picit kevésbé érzékeny és határozott az érintőkijelző (főleg az érintésérzékeny gombok a kijelző alatt). Van, hogy kétszer kell rájuk bökni, hogy érzékeljék, de egyszerűbb egy kicsit (1 mm-nyit) elhúzva megérinteni a őket, hogy biztosan reagáljanak. Nem vészes, de minap újra kezembe került a pro, és máris feltűnt, mennyivel simábban működik annak a kijelzője.
    Viszont érdekesség, hogy a Jiake-ét kesztyűben is lehet használni!
    Sajnos eddig nem leltem rá kijelzővédő fóliát, ez lehet a noname-ség egyik átka.
    Ha egy éjszakára kikapcsolom a telefont, az újbóli bekapcsolás után nem mindig szinkronizálja a google-os fiókomat. Ilyenkor manuálisan is hiába próbálkozom a szinkronizálással. Az egyetlen megoldás, hogy törlöm a fiókot, és újra bejelentkezek vele a telefonra. Ha nem kapcsolom ki hosszú időre a masinát, nem jelentkezik a probléma.
    Néha rosszul érzékeli a távolságmérő szenzora, hogy a fülemnél van a telefon, és be-bekapcsolgatja az érintőkijelzőt.
    Végül az akksiról. Teljes fényerő mellett elég hamar felzabálja a telefon a 2200 mAh-t - messze nem bír ki egy napot rendszeresebb használattal, telefonálásokkal, böngészéssel, mailezéssel, egyebekkel. (Az igazsághoz tartozik, hogy két kártyával megy folyamatosan, a mobilinternetes sim 3G-re van állítva, folyamatos szinkronizálással.) Ha leveszem a fényerőt minimum közelébe, akár másfél napot is képes elketyegni.
    Egyelőre ennyi vázlatosan. Összességében nem bántam meg a vásárlást, bár a GPS és a fényképező gyengeségei bosszantanak, de igazság szerint ezekre fel lehettem készülve az előzetes tájékozódás alapján (persze reménykedtem, hogy ezzel a típussal épp szerencsém lesz), a többi paraméterében pedig teljesíti az elvárásaimat, sőt ár/érték arányában túl is teljesíti. Ha elromlana vagy elkezdene hülyéskedni, majd megírom. És megpróbálok majd válaszolni az esetleges kérdésekre is, de nem ígérem, hogy gyors leszek a reagálással.
    Üdv

Új hozzászólás Aktív témák