Új hozzászólás Aktív témák

  • cs.zs.

    addikt

    válasz wwenigma #97881 üzenetére

    :) :)
    Hát erre jól ráhibáztál, mert (hála a Magasságosnak odafent :) ) nálunk senki sem szemüveges a családban, mindenkit jó szemmel áldottak meg az égiek.
    Amint az a mellékelt linken láthatod, [link] , egy 5" kijelző 960x540 felbontással 41 cm-ről, egy 4.5" 540x960 kijelző már 36cm-en túlról "retina felbontású" , azaz az átlagos hétköznapi emberi szem ebből a távolságból már nem szúr ki képpontokat. És bizony mi is átlagos hétköznapi emberek vagyunk. Na jó . Kicsit jobbak . :)
    Bízván a fiatalság erejében, megkértem a 16 éves fiamat, hogy közelről nézze már meg, hogy pl egy 1 mm széles betűnél meg tudja-e mondani, hogy az 8 vagy 10 vagy 12 egymás melletti pontból van?
    Hát nem. Nagyítóval talán. Megkértem hogy üljön le, vegye ölébe a telefont, játsszon. Megmértem. 40-44 cm-re volt a szemétől a kijelző. Nincs miről beszélni.
    Valahol 200-220 ppi körül van az az érték, ami már elfogadható képet ad, 250-300 ppi az értelmes felső határ, ez felett pedig már csak erődemonstráció, a pixelek keresgetése pedig nem életszerű.

    [ Szerkesztve ]

    ...itt kérem mindenki!

Új hozzászólás Aktív témák