Új hozzászólás Aktív témák

  • w333

    félisten

    válasz no more #21972 üzenetére

    Sok mindenben ... :))

    Wifi és térerő sokkal erősebb és stabilabb volt !

    Kamera bármilyen helyzetben de soha nem hagyott cserben !

    Este leraktam 60% akkuval reggelre 1-2% -t merült (2X jobban bírta)

    Böngészés sokkal nagyobb élmény volt pl. prohardver belenagyítás hogy lépjek a köv. oldalra (piros kis nyilacska) Samunál volt hogy durván beszaggatott + széttört az egész weboldal, Safari mindent lejátszik a mi létezik minden videót és flasht ! :)

    Hívások minősége bárhol voltam mindig tökéletesen halottam és hallottak engem, S6 -nál nem egyszer kaptam SMS -t hogy "XY" keresett de nem voltam elérhető !

    Alkalmazások sokkal jobbak + szebbek és átgondoltak (sokkal kevesebb reklám)

    Maga a telefon tökéletes, ilyen precíz összerakást én még 1 gyártónál sem láttam

    iCloud mentés a legjobb ami létezik, mindent visszaállít a csengőhangtól a háttérképen keresztül az alkalmazások beállításait is, olyan mintha csak a telefont indítottad volna újra !

    Garancia és támogatás ... messze a legjobb, bármi pici hiba van a rendszerben nagyon max. 1 héten belül de jön a javítás hozzá (Android 7.0 messze nem tökéletes, már 1 hónapja kiadták de eddig 1 db. javítás nem jött hozzá "köszi Google") akkor ott a garancia bármi gondod van a telefonnal kb. 2-3 napon belül cserélik, míg a Samunál pl. ha rózsaszín a kijelződ és szervizeltetni akarod akkor azt a választ kapod hogy ez nem befolyásolja a működést "köszi" de ha mégis javítják akkor a drága 200 ezer Ft -s telefonodat szétgányolják a szervizben ! :(

    Jönnek az újabb csúcstelefonok és lesz*rják a régebbi modelleket nem hogy az új funkciókat de lassan már frissítéseket sem kapnak, ... ebből lett elegem és én ezek miatt váltottam anno szifonra !

    Nem mondom azt hogy a szifon tökéletes (soha nem mondtam) mert nem az ... viszont jóval kevesebb vele a kompromisszum és hosszútávra nem is tudok jobb telefont és rendszert elképzelni !

    Pénzéhes világban élünk (gyártók rájötte arra hogy a frissítésekben nincs pénz) és amíg a gyártókat nem fognak megváltozni vagy a Google nem fogja őket kötelezni a frissítésekre addig marad ez a vélemény !

    Google sem a régi már, néha azért lehet bennük csalódni ... régen bármilyen kicsi hiba volt egyből jött a javítás, most pedig kb. semmi vagy csak nagyon ritkán, arról nem is beszélve hogy most követik az Apple -t, jönnek a Pixel mobilok (szifon klónok) viccc, nézd meg az Allo alkalmazásukat , egy az egyben az "iMesage" klónja, ettől ők sokkal kreatívabbak voltak régen !

    8 - 10 magoknál tartunk és 6-8GB RAM de sebességben és multitaskingban nem hozzák egy szifon szintjét ? szerintem ez is egy rossz vicc ! :((

    Oké az iOS rendszer sokkal butább, nem lehet testre szabni, kissé unalmas is ... na de egy kiszámítható rendszer, Android -ra évek óta várjuk és reménykedünk abban hogy "na majd most már jó lesz ezzel a frissítéssel" közben rájössz hogy semmivel sem jobb, sőt még talán rosszabb !

    Doze és az akku ... oké már 2X kapott FR -t és ráment 3 órám (mert ugye nincs iCloud szerű biztonsági mentés) és mégis néha csak úgy fogja magát és merül a semmitől (Google Play szolgáltatások) miért nem lehet ezt már kiirtani a rendszerből, miért kell tákolgatni, foltozgatni ?

    Komolyan mondom kissé már belefáradtam ebbe, lehet egyszer majd jó lesz talán majd a 7.1 frissítés vagy a 8.0 stb. nem tudom de egyelőre az iOS -t egy sokkal megbízhatóbb és kiszámítható rendszernek tartom ami kb. soha nem hagy cserben, teszi a dolgát amire az ki lett találva ! :K

    Persze akinek van ideje és türelme annak nagyon is jó lehet bármelyik csúcs Android -s telefon, biztosan nem fog mellette unatkozni, illetve sokkal több funkciót is tud !

    Mások a felhasználási szokásaink én pl. szeretek nagyon sok alkalmazást használni, de Androidnál 2X is meggondolom azt hogy "XY" alkalmazást telepítsem ... nem fogja lassítani a rendszert, nem fogja szívni az akkut stb. míg iOS alatt bármennyit telepítesz és használt soha nem lassul be és soha nem szívja az akkut (kicsit logikusabban össze van az egész rendszer rakva)

    Nem azért jó a szifon mert egyesek divatból veszik + lehet vele menőzni ... nálam ez soha nem volt szempont, egyszerűen csak jó használni !

    1-2 hét alatt én is csúnyán néztem az egész rendszerre és furcsán néztem hogy ez most mégis mi ... de kb. 1 hónap után rájöttem hogy ez egy baromi jól összerakott és logikus rendszer !

    Ezzel most nem az mondom hogy nekem mindenképp szifon kell, csak azt hogy van tapasztalatom mindkét rendszerről és semmivel sem tartom jobbnak egyiket a másiktól, más más dolgokban jó a két rendszer az alapja viszont mindkettőnek ugyan az ... "alkalmazásokat futtassunk rajtuk" !

    Kicsit hosszúra sikeredett de persze nyugodtan jöhetnek az ellenpéldák is ! :R

    [ Szerkesztve ]

    iPhone 13 Pro Max & iPhone SE

Új hozzászólás Aktív témák